Nyhet
Brott
15 januari 2021 kl 08:29

Polisens kritik mot regionerna: Ökar bedrägeririsk

Regionerna gör lite olika när de kontakter personer inför vaccinering mot covid-19. Vissa hör av sig via telefon, andra inte. Det kritiserar polisen.

Polisen har tidigare varnat för ökad risk för telefonbedrägerier när patienter kontaktas och myndigheten ser gärna att landets regioner arbetar på samma sätt för att kommunikationen ska bli enhetlig, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi vädjar nu återigen till sjukvårdsregionerna att försöka samordna sig och att ha ett sätt att kontakta allmänheten, säger Per Engström vid Polismyndighetens coronagrupp till Ekot.

Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), uppger att regionerna tittar på hur det kan bli tydligare för invånare om hur sjukvården kontaktar patienter.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 15 januari 2021 kl 08:29