Nyhet
Infrastruktur
2 februari 2021 kl 11:05

Överklaganden försenar cykelsatsning igen

Det blir ännu en sommar utan kommunala hyrcyklar i Stockholm. Stadens upphandling har överklagats ännu en gång.

– Jag vet inte när det här ska ta slut. Det är otroligt beklagligt. Det börjar bli någon form av cirkus där det studsar fram och tillbaka mellan olika domstolar och vi kommer ingen vart, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Mitt i-tidningarna.

Stockholms stad upphandlade 2019 ett system med el- och lådcyklar för uthyrning. Kontraktet är värt 400 miljoner kronor. Först vann ett anbud från företagen Voi och UiP. Konkurrenten Marfina begärde överprövning och fick rätt, vilket överklagades av Voi. Kammarrätten stödde stadens tolkning av lagen, men nu har Voi överklagat igen till högsta instans.

Det är oklart om Högsta förvaltningsdomstolen tar upp ärendet, men klart är att det kommer att dra ut så mycket på tiden att inga cyklar kan finnas på plats i sommar, enligt Daniel Helldén.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 2 februari 2021 kl 11:05