Nyhet
18 september 2020 kl 10:20

”Om det inte fungerar måste jag höra varför”

Inrikesminister Mikael Damberg (S) besöker på fredagen Arvika i Värmland för att prata med politiker och poliser om problemet med den musikterror som DS skrev om för två veckor sedan.

Alla kommuner i Dalarna vittnar om enorma problem på grund av ljudterrorn: störd nattsömn för både ortsbor och turister, tyngt näringsliv och besöksnäring.

Kommunerna kräver att lagstiftningen ska ändras så att det blir ett föraransvar för musiken som spelas i bilen.

– Man kan bli som krigstraumatiserad eftersom oljudet kan komma när som helst, sa Anna Hed (C), kommunalråd i Mora, till DS tidigare.

Malin Hengärde, gruppchef för polisens utredningsavdelning i Arvika, säger till Sveriges Radio att även hon vill se föraransvar och möjlighet att skriva ut böter direkt på platsen.

– Det finns möjlighet att genomföra bötesförelägganden på olika sätt idag. Om det inte fungerar så måste jag höra varför. Men också varför man inte kan beslagta stereoanläggningar om det är så, säger Mikael Damberg till Sveriges Radio.

Sveriges Radio rapporterar att polisen i region Bergslagen har fått 600 telefonsamtal i sommar angående bilar som spelar hög musik

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 18 september 2020 kl 10:20