Nyhet
Kriminalitet
12 oktober 2020 kl 11:53

Nya spår om sprängningen vid Landskronas stadshus

En person har tagit på sig skulden för bland annat sprängningen mot stadshuset och också kommit med nya hot.

Polisen Grova Brott-sektion har under en längre tid, tillsammans med Södra Skånes åklagarkammare, bedrivit en förundersökning gällande ett stort antal sprängningar samt bränder i Landskronatrakten.

– I denna förundersökning ingår bland annat sprängningen mot stadshuset i Landskrona den 7 augusti 2019 samt bränder under 2020. Vi tror oss ha hittat ett samband mellan händelserna, säger kommissarie Kenth Pehrsson på Grova brott på polisen nordvästra Skåne i ett pressmeddelande.

Sambandet utgörs av ett antal brev som har skickats till olika myndigheter, bland annat polisen och Landskrona stad. I breven tar en person på sig ansvaret för dåden. Även hot förekommer i breven.

– Breven är just nu den viktigaste bevisningen i arbetet att hitta den person, som kan misstänkas för dessa brott, säger Kenth Pehrsson.

Åklagaren vill, av hänsyn till förundersökningssekretessen, inte offentliggöra det exakta innehållet i breven, men polisen hoppas nu på tips från allmänheten.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 12 oktober 2020 kl 11:53
Uppdaterad: 12 oktober 2020 kl 12:07