Nyhet
Coronaviruset
17 mars 2020 kl 11:11

Färsk statistik – här slår corona värst

UPPDATERAD 3 april. Statistiken över antalet bekräftat smittade, de som får intensivvård och avlidna av covid-19 visar på stora skillnader mellan regionerna. 

Varje dag redovisar Folkhälsomyndigheten  för varje region antalet bekräftade fall av covid-19, antalet smittade per 100 000 invånare, antalet som intensivvårdas samt antal som avlidit. Dagens Samhälle uppdaterar kontinuerligt tabellen nedan med dessa uppgifter.

Folkhälsomyndigheten påpekar att statistiken över antalet laboratoriebekräftade fall framför allt är en indikation på hur många patienter som behöver söka sjukvård. Detta eftersom regionerna nu övergått till att i stort sett bara ta prover på de patienter som behöver sjukvård. Hur många som är smittade men klarar sig utan sjukvård finns det just nu ingen uppskattning av. Folkhälsomyndigheten arbetar med att ta fram andra övervakningssystem för att kunna ge en bild av den totala spridningen i befolkningen.

 

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 17 mars 2020 kl 11:11
Uppdaterad: 3 april 2020 kl 15:57