Nyhet
Coronaviruset
26 januari 2021 kl 10:19

Nu får vårdpersonal i Värmland jobba igen

Efter Folkhälsomyndighetens förtydligande – nu får vård- och omsorgspersonal i Värmland gå till jobbet.
– Förtydligandet är en lättnad för både regionen och kommunerna i Värmland, säger regiondirektör Peter Bäckstrand.

Natten till måndagen stängdes gränsen för inresande från Norge efter ett utbrott av den brittiska coronavirusmutationen i grannlandet.

Som Dagens Samhälle berättade i går ledde inreseförbudet till problem för vård- och omsorgspersonal i Värmland.

Under helgen bad därför Region Värmland Folkhälsomyndigheten om ett förtydligande av vilka rekommendationer som gäller för vård- och omsorgspersonal som bor med arbetspendlare till Norge.

På måndagen kom förtydligandet från Folkhälsomyndigheten som innebär att den som bor med arbetspendlare kan leva och arbeta som tidigare och det gäller även vård- och omsorgspersonal.

– Vi tycker att det är bra att Folkhälsomyndigheten har förtydligat vad som gäller och det känns bra att vi kunde få besked snabbt. Det underlättar inte minst för alla invånare som inte kunnat gå till arbetet i dag, säger biträdande smittskyddsläkare Anna Skogstam i ett pressmeddelande.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 26 januari 2021 kl 10:19
Uppdaterad: 26 januari 2021 kl 10:26