Nyhet
Flygtrafik
14 oktober 2020 kl 07:53

Norrköping förbereder att sälja sin flygplats

Norrköpings flygplats kan komma att säljas. Ett underlag för upphandling har tagits fram och intresserade köpare finns.

Framtiden för Norrköpings flygplats har varit omdiskuterad i många år. Vissa vill att den ska läggas ned, och att marken ska användas till stadsutveckling. Andra tycker att flygplatsen är viktig för Norrköping och är måna om att den finns kvar.

Ett beslut om flygplatsens framtid skulle ha fattats i våras, men sköts då upp efter att en privat aktör, Independent Business Group, visat intresse för att ta över driften av flygplatsen.

På ett möte förra veckan med kommunens moderbolag Norrköpings Rådhus AB, som står som ägare till flygplatsen, presenterades ett förslag på underlag för en eventuell upphandling.

Det kommer dock att dröja ett tag innan underlaget presenteras för allmänheten.

– Jag skulle tippa att vi i månadsskiftet oktober, november har ett underlag som vi kan gå ut med offentligt. Därefter ska frågan tas upp på nästa sammanträde med kommunstyrelsen, den 16 november, säger Lars Stjernkvist (S), ordförande i Rådhus AB och kommunstyrelsen i Norrköping, till Norrköpings Tidningar.

– Det här är en omständig process. Det är ett stort, viktigt och principiellt beslut som ska fattas. Vi måste vara säkra på att det blir rätt. Det måste hålla ekonomiskt och juridiskt. Dessutom är det många som jobbar där och är beroende av flygplatsen, säger Lars Stjernkvist.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 14 oktober 2020 kl 07:53