Nyhet
Digitalisering
18 februari 2021 kl 15:41

Kostade 296 miljoner – stoppas innan det används

Stockholms stad har lagt 296 miljoner kronor på att ta fram en it-plattform som aldrig kommer att användas, skriver Aftonbladet.

Med en budget på 570 miljoner kronor skulle Stockholms stad bygga den moderna it-plattformen Esset för 18 000 anställda i individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

Men efter fyra år stoppas projektet. Förklaringen till vändningen är enligt it-direktören Andreas Nordström att arbetet blivit försenat.

– Om man inte driver ett it-projekt i den takt som önskas finns risk att kostnaderna driver iväg, säger han till Aftonbladet.

Plattformen Esset skulle ersätta it-systemet Paraply från slutet av 1990-talet. Nu ska staden i stället ta fram en plan för att utveckla det gamla systemet.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 18 februari 2021 kl 15:41