Nyhet
28 oktober 2020 kl 10:47

Kommuner stänger när smittan ökar

Nu sprids covidsmittan snabbare i flera regioner. Nya skärpta råd införs i Skåne och flera kommuner stänger verksamheter för att minska smittspridningen.

I dag, onsdag, har 338 nya covid-19-fall konstaterats i Skåne. Fem personer i regionen är inlagda på IVA

För att minska smittspridningen har Folkhälsomyndigheten och Region Skåne kommit överens om att skärpa de allmänna råden, bland annat uppmanas personer att undvika kollektivtrafiken, butiker och köpcentrum.

Trelleborgs kommuns hemsida på onsdagen den 28 oktober.

I Trelleborg stänger kommunen Trelleborgs museum, biblioteken i Trelleborg, Anderslöv och Gislöv, badhuset (med undantag för simskolan och föreningars verksamhet) samt samtliga fritidsgårdar. Alla höstlovsaktiviteter ställs dessutom in. Kommunens pandemigrupp vill göra det samma med alla konserter, föreställningar och idrottscuper i kommunala anläggningar.

I Staffanstorp stängs alla publika anläggningar som inte är en del av kärnverksamheten, bland annat idrottsanläggningar, badhus, fritidsgårdar och biblioteken. Alla kommunanställda uppmanas att jobba hemifrån och förbjuds att åka på tjänsteresor.

I Osby återinförs besöksförbudet på kommunens äldreboenden. Simhallar och bibliotek stängs. Dessutom stoppas uthyrningen av kommunens lokaler. Alla kommunanställda ska jobba hemifrån om de kan det.

I Sjöbo stängs bland annat simanläggningen, biblioteken, konsthallen, Florabiografen och fritidsgården. Kulturskolan ställer om till digital undervisning.

I Slavlöv, Burlöv och Vellinge ställs alla höstlovsaktiviteter in medan Landskrona ställer in den planerade Kulturnatten den 29 oktober.

 

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 28 oktober 2020 kl 10:47
Uppdaterad: 28 oktober 2020 kl 12:45