Nyhet
Arbetsmiljö
9 oktober 2020 kl 11:47

Kommunchef får sparken med omedelbar verkan

Efter tolv år får Jan Lilja lämna posten som kommunchef i Hagfors. Som plåster på såren får han drygt 2 miljoner kronor.

Kommunledningsutskottet (KLU) i Hagfors kommun har i dag, fredag, beslutat att avsluta anställningen för kommunchef Jan Lilja:

– Vi i det politiska styret ser behov av en annan inriktning för kommunens arbete. För att genomföra detta behöver vi göra en förändring på posten som kommunchef, säger Jens Fischer från det lokala partiet Oberoende realister (OR) och kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Centerpartiet och Socialdemokraterna deltog inte i beslutet, utan valde att lägga ned sina röster.

Kommunchef Jan Lilja avslutar sin anställning i Hagfors kommun i dag den 9 oktober. Enligt anställningsavtalet får han 24 månadslöner, vilket innebär drygt 2 miljoner kronor, när han blir arbetsbefriad. 

Personalchef Richard Bjöörn går in som tillförordnad kommunchef från den 9 oktober. Rekryteringsprocessen för ny kommunchef påbörjas nu.

– Jag tycker naturligtvis det här är tråkigt men är väl medveten om de spelregler som gäller. Samtidigt känner jag mig stolt över det vi åstadkommit under mina drygt tolv år i kommunen, säger avgående kommunchefen Jan Lilja i samma pressmeddelande.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 9 oktober 2020 kl 11:47
Uppdaterad: 9 oktober 2020 kl 14:22