Idéerna som kan ta hem pris

Tre kandidater tävlar om titeln Årets samhällsentreprenör när ­Dagens Samhälle för tredje året i rad anordnar Stora Samhällsgalan.

En jury valde ut slutkandidaterna bland ett trettiotal nominerade ideella organisationer, företag och personer med idéer som är en lösning eller del av en lösning på ett samhällsproblem.

 • Ambea
  Ambea behöver fler duktiga medarbetare. Nyanlända behöver jobb. I ett program på tre år lovar Ambea praktik och utbildning för 500 nyanlända med ett tydligt mål: anställning.
   
 • Läxhjälpen
  1 500 elever med stor risk att inte klara godkända avgångsbetyg i grundskolan får individuellt studiestöd i Stiftelsen Läxhjälpens program i dag. Erfarenheten talar ­tydligt: de allra flesta kommer att lyckas.
   
 • Studentvikarie
  Genom Studentvikaries app matchas skolornas behov av vikarier med högskole­studenters möjlighet och lämplighet för uppdraget. Idén går hem, Studentvikaries omsättning trefaldigas förra året.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.