Nyhet
2 mars 2017 kl 00:30

Denna artikel publicerades för 3 år sedan

Göteborg Energi bröt mansdominansen

Göteborg Energi har ­kvinnor som ordförande och högsta chef. – Gubba­väldet är borta i både kommunen och energibranschen, ­säger vd Lotta Brändström.

Något ­håller ändå på att hända. Göte­borg – som för några år sedan präglades av mutskandaler och Göteborgsandan, där politiker och företagare (företrädesvis män) agerade informellt – har ändrat karaktär.

– Jag är väldigt glad att få jobba i Göteborgs stad, där många kvinnor har höga positioner. Både den förra kommunstyrelseordföranden och nuvarande är kvinna, stadsdirektören är kvinna och det är kvinnor på flera vd-poster, säger Lotta Brändström, vd för Göteborg Energi.

– I Göteborg är det gamla ”gubba­väldet” borta. Sedan betyder inte det att vi inte har jätteduktiga män, men vi har en bra blandning.

Göteborg Energi är landets största kommunala bolag, om man räknar bort de kommunala moderbolagen. Omsättningen närmar sig 6 miljarder kronor. I styrelsen ­sitter 44 procent kvinnor, samma andel som genomsnittet i kommunens alla bolag. Både vd och styrelseordförande är kvinnor.

Den ökade kvinnorepresentationen handlar om ett medvetet arbete i kommunen, menar Lotta Brändström.

– Ja, jag tror inte att någon kvinna är inkvoterad. Alla har gedigna chefserfarenheter och är säkert minst lika kompetenta som männen. Mångfald måste alla ha på sin agenda i dag, säger hon.

Även energibranschen har ändrats. Lotta Brändström har bland annat arbetat 14 år i Sydkraft (i dag Eon).

– Andelen kvinnor har ökat väldigt mycket sedan 1990-talet och det finns fler kvinnor på vd-poster. Det är inte alls så tunt som för 20 år sedan.

Lotta Brändström tillträdde som vd för Göteborg ­Energi 2011, mitt i en turbulent tid där kommunen rensade i bolagsfloran i svallvågorna efter mutaffärerna. Chefer hoppade av, facken krävde hennes avgång.

– Mitt uppdrag var att förändra organisationen och renodla verksamheten med större fokus på lönsamhet än tidigare. Det möttes inte bara av hejarop. Jag tror att en kvinna som genomför tuffa uppdrag oftare blir hårt ansatt. Bilden är att vi ska vara mjuka och mer omhuldande, säger ­Lotta Brändström.

I dag är det lugnare, men bolaget står inför en annan stor omvandling, på väg mot det fossil­fria samhället.

Styrelseordförande i Göte­borg Energi är Elisabeth ­Undén (MP). Att få in kvinnor i styrelser och på ledande poster är en aktiv politik från kommunen, menar hon.

– Det är de politiska partierna som nominerar till styrelserna. Vi i Miljöpartiet har länge jobbat med att stödja kvinnliga kandidater. Kommunen har sedan lång tid tillbaka ett medvetet arbete att komma bort från under­representationen när det gäller chefer, säger hon.

Hon skulle gärna se könskvotering.

– Jag tycker att det är en bra metod. Nu är det männen som är inkvoterade och det är inte så att de alltid är mest kompetenta.

Läs mer: Långt kvar till varannan damernas

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 2 mars 2017 kl 00:30
Uppdaterad: 30 oktober 2018 kl 15:01