Nyhet
Mutor
1 december 2020 kl 14:08

Fem anhållna misstänkta för mutbrott

Polis och åklagare misstänker mutbrott i samband med en upphandling inom Region Skåne. Fem personer har anhållits – fyra av dem för att de misstänks ha tagit emot en muta och den femte för att ha gett en muta.

Enligt SVT handlar det om misstänkta brott i samband med upphandling av vårdverktyget Vårdexpressen, en affär som tidigare granskats av SVT Nyheter Skåne.

De misstänkta brotten har pågått mellan december 2017 och januari 2020 i Malmö. Personerna anhölls under gårdagskvällen och i dag på morgonen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Flera av frihetsberövandena skedde i andra delar av landet.

Från Region Skåne är man knapphändig i sina kommentarer

– Det är viktigt att polisutredningen nu får ha sin gång och vi kan därför inte förekomma eller kommentera händelsen, skriver Region Skånes presschef Anna Fjellner i ett mejl till Dagens Samhälle.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 1 december 2020 kl 14:08
Uppdaterad: 1 december 2020 kl 14:36