Nyhet
20 september 2017 kl 13:20

Denna artikel publicerades för 3 år sedan

”En sockersöt budget av valfläskaraktär”

— Som alla vet förbränns valfläsk mycket snabbt. Det kommer att straffa sig i framtiden, säger Leif Gripestam kommunstyrelsens ordförande (M) Täby. 

Vad för slags budget är detta? Är den offensiv, passiv, försiktig, modig..?

– Det är en sockersöt budget av valfläskaraktär. Som alla vet förbränns dock valfläsk mycket snabbt. Det kommer att straffa sig i framtiden.

Var i budgeten syns det att vi närmar oss ett valår?

– På budgetutrymmet. Regeringen räknar med 40 miljarder i reformutrymme, expertmyndigheten Konjunkturinstitutet räknar med 12 miljarder. Finansministerns prognos är tre gånger så stor som expertmyndigheternas.

Om du fick omprioritera en budgetpost och lägga resurserna under den på ett annat politikområde - vilken förändring skulle du göra?

– Avskaffa värnskatten genom att avstå från höjda bidrag.

Magdalena Anderssons största misstag i denna budget är….?

– Regeringen är passiv när det gäller att rusta oss mot utrikesföddas utanförskap. 6 av 10 arbetslösa är utrikesfödda och det ökar. Regeringen har slösat bort högkonjukturen för att bre på med valfläsk. Det kommer att straffa sig i framtiden.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 20 september 2017 kl 13:20