Demokrati

De hetaste debatterna 2018

Myndigheter, nätläkare, skolan och Pride-festivalen. Det är några teman som lockat många läsare under våren och försommaren. 

Mest läst blev ett inlägg av riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) som ifrågasatte om demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) verkligen var nöjd med resultatet av Myndigheten för stöd till trossamfunds uppdrag att utforma en kampanj om islamofobi och hatbrott.

Nätläkare är ett återkommande ämne för debatt. Ett av de mest lästa inläggen var en replik från Ylva Sandström, ordförande Distriktsläkarföreningen i Stockholm, på ett inlägg från Min doktor.   ”Nätdoktorernas framfart leder till att skattebetalarna blir sol-och-vårade och ingen törs sätta stopp”, skrev hon i inlägg som många läste.

Om knappt tre veckor är det dags för Stockholm Pride 2018. Festivalen har blivit en av sommarens höjdpunkter för många, och ett inlägg om att visa av aktiviteterna skulle vara skadliga fick många upprörda reaktioner, och gav upphov till flera repliker.

Läs, begrunda och skicka gärna in din syn på något av de ämnen som debatterats under våren och försommaren – eller något helt nytt. Debattredaktionen finns på plats hela sommaren.

1. Är du nöjd med sajten Ibn Rushd skapat, Bah Kuhnke?

2. Påträngande sexprat i SVT:s barnutbud

3. Pridefestivalen är direkt skadlig för folkhälsan

4. Hårresande kritik från "Min Doktor" mot vanliga läkare

5. Dagens skola är inte för alla barn

6. Skolans största problem är lärarbrist – inte arbetsbrist

7. Den giriga svenska läkaren gnider sina händer i mjugg

8. Ingen oenighet om flyktinginvandringens kostnader

9. Våldsutvecklingen i Sverige saknar motstycke i Europa

10. Regeringsformen har ingen människosyn, Ramberg
 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.