Nyhet
1 februari 2018 kl 20:10

Denna artikel publicerades för 2 år sedan

Dags att utse samhällets stöttepelare

Vem är årets ledare inom offentlig sektor? Svaret kommer när Dagens Samhälle i vår arrangerar Stora Samhällsgalan.

För fjärde året delar Dagens Samhälle ut priser för att uppmärksamma initiativ som utvecklar välfärden. Precis som tidigare år utses Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsbyggare och Årets samhällsentreprenör.

Nytt för i år är priset till Årets offentliga ledare. Det är instiftat för att visa på goda exempel på framsynt, engagerat och hållbart ledarskap inom kommuner, landsting och regioner.

Årets offentliga ledare ska vara verksam som chef inom en kommun, ett landsting/en region eller därtill nära anknuten verksamhet. Personen ska ha dokumenterad erfarenhet som ledare och kunna uppvisa goda resultat i de verksamheter inom vilka han eller hon verkat. Årets offentliga ledare ska kunna uppvisa bredd som ledare, ha goda referenser från kolleger och underställda och kunna tjäna som inspiration och förebild för alla chefer och ledare.  

Årets välfärdsförnyare och Årets samhällsbyggare kan vara arbetsgrupper, verksamheter och projekt inom kommuner, landsting och regioner samt företag eller organisationer som verkar på den offentliga marknaden.

Årets samhällsentreprenör kan vara en eller flera enskilda personer, ideella organisationer eller företag som bidragit till lösningar på samhällsproblem.

Så nu är det dags att nominera sina medarbetare, sig själv, en chef eller någon annan till priserna. Senast den 12 mars ska förslagen vara inlämnade.

Stora Samhällsgalan hålls den 16 maj på Cirkus i Stockholm.

Fakta
Här är juryn som väljer ut vinnarna

Olov Carlsson, chefredaktör och vd, Dagens Samhälle, tillika juryns ordförande.
Åsa Romson, tidigare vice statsminister och språkrör (MP).
Håkan Sörman, tidigare vd, Sveriges Kommuner och Landsting.
Roland Åkesson, kso och kommunpolitikens mesta valvinnare (C) i Mönsterås under 30 år.
Veronica Magnusson, ordförande Vision.
 

 

 

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 1 februari 2018 kl 20:10