Nyhet
Arbete
15 september 2020 kl 10:40

Anställde kusin – får sluta

Kristina Athlei, utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län, får sluta efter att hon anställt sin kusin.

Det var i förra veckan som Jönköpings-Posten rapporterade att Region Jönköpings läns utvecklingsdirektör Kristina Athlei rekryterat en kusin till en chefstjänst inom regional utveckling. Hon sa då att anställningen föregåtts av en längre rekryteringsprocess med flera tester och att hon därför kände sig trygg med att anställa sin kusin trots släktskapet. 

Men nu rapporterar P4 Jönköping att regionen kommer att köpa ut Kristina Athlei. Regiondirektör Jane Ydman säger till radiokanalen att hon inte längre har förtroende för Kristina Athlei och att hon därför tills vidare är arbetsbefriad. Förhandlingar har nu inletts om villkoren för att avsluta hennes anställning och källor uppger till radiokanalen att det kommer att kosta regionen flera miljoner.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 15 september 2020 kl 10:40