Nyhet
Kollektivavtal
20 november 2020 kl 10:55

67 000 sa nej till nytt kollektivavtal

Akademikeralliansen tackar nej till SKR:s och Sobonas slutbud på nytt kollektivavtal för anställda i kommuner och regioner.

Beslutet fattades av Akademikeralliansens representantskap den 18 november och innebär att medlemsförbundens 67 000 medlemmar behåller det nuvarande villkorsavtalet, Allmänna Bestämmelser 17.

Anitha Wijkström. Foto: Stefan Bohlin

Den nya tidsbegränsade anställningsformen, projektanställning, som var tänkt att kunna användas under fyra år var en av de avgörande stötestenarna i förhandlingarna uppger Akademikeralliansen.

– Akademikeralliansen vill minska användande av visstidsanställningar för akademiker inom den kommunala sektorn och våra medlemsförbund kan inte acceptera den anställningsformen, säger Anitha Wijkström, ordförande i Akademikeralliansens representantskap, i ett pressmeddelande.

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 20 november 2020 kl 10:55