Nyhet
Fastigheter
16 februari 2021 kl 13:16

50-årig simhall akutstängdes efter taket börjat trilla in

Osby simhall akutstängdes i början av veckan efter att takplattor fallit ned från taket. Nu ska det renoveras i minst fem till sex veckor.

Taket besiktades efter att personal sett att lamporna i taket hängde längre ner än vanligt i förra veckan. Det har visat sig att två skikt av innertaket börjat släppa på grund av den fuktiga miljön, rapporterar P4 Kristianstad.

Simhallen har nyligen öppnat igen för simundervisning efter att ha haft stängt några veckor på grund av coronaläget. De anställda uppger att de hade hoppats på att fortsätta hålla öppet för att inte tappa i simkunnighet bland barnen, men att tajmingen på renoveringen inte är den värsta.

– Ska det hända är det bra att det händer precis nu. Sen är det alltid tråkigt att behöva akutstänga så här. Men simhallen är ju 50 år gammal, så det var inget annat att vänta kanske, säger Monica Nilsson, badmästare på simhallen, till P4 Kristianstad.

Dagens Samhälle nummer 5 2021.

Fler än 300 kommunala badhus behöver renoveras eller byggas om de kommande åren. Läs mer i veckans nummer av Dagens Samhälle.

Är du prenumerant kan du läsa e-tidningen redan klockan 16.00 tisdagen den 16 februari.

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 16 februari 2021 kl 13:16