tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Dagens Samhälle

Spenderar 1 200 miljarder om året: Så når du beslutsfattarna i offentlig sektor

I offentlig sektor är det aldrig lågkonjunktur. Varje år köper kommuner, regioner och myndigheter varor och tjänster för över 1 200 miljarder kronor. Men bakom de hisnande, men anonyma, siffrorna finns människor som du och jag, som vill få information och ta bättre beslut. Glöm inte bort att kommunicera med dem!

Publicerad: 31 januari 2023, 12:38


– Dagens Samhälle är unik på så sätt att den samlar beslutsfattarna på den offentliga marknaden – det vill säga chefer och politiker i kommuner, regioner, statliga verk, myndigheter och offentligt ägda bolag. Vi skriver även för företagen inom den växande välfärdssektorn, de som driver skolor, sjukhus och omsorg i privat regi, förklarar Stefan Lundstedt, Senior Account Manager på Dagens Samhälle.

Han poängterar att det är en enorm marknad. Ingen vet säkert hur stor men en uppskattning är att offentlig sektor köper varor och tjänster för över 1 200 miljarder kronor, varje år. Det motsvarar 25 procent av BNP.

– Välfärden är grunden i vårt samhälle. Vår infrastruktur, skolor, sjukhus, äldreboenden och samhällsnyttiga tjänster måste fungera oavsett konjunktur. Vill man ligga i framkant och visa offentlig sektor vilka lösningar och produkter som finns att upphandla, så finns ingen annan kanal med samma räckvidd och förtroende hos sina läsare som Dagens Samhälle.

Hjälper kunderna att nå ut med rätt budskap
Stefan Lundstedt berättar att tidningen alltid hjälper kunderna att kommunicera på rätt sätt.

– Vi genomför även en varumärkesundersökning varje år på olika branscher. Den visar vilken grad av kännedom och vilken attityd som Dagens Samhälles prenumeranter har till olika varumärken, berättar han.På Ocast finns mer information om Dagens Samhälle och de olika annonsformat som tidningen erbjuder.

Dagens Samhälle producerar ofta temanummer och arrangerar event, vilket gör att det finns stor chans för kunderna att synas i en miljö som passar just deras tjänster och produkter.

– Vi tipsar även annonsörer om att lyfta goda exempel, där man hjälpt en kommun eller region att skapa värde för sina medarbetare, kunder och invånare. Där kan vår Native-lösning bli ett mycket effektivt verktyg, säger Stefan Lundstedt.

Är du nyfiken på Dagens Samhälle? Här finns mer information om annonsprodukter, målgrupp, statistik och mycket annat.

Vill du veta mer om marknadsföring inom offentlig sektor? Kolla in Dagens Samhälles film som förklarar varför det är viktigt och hur processerna ser ut.

Läs mer om Dagens Samhälle

Texten är en annons från Dagens Samhälle