onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Dagens Samhälle Jobb & Karriär

Sex sätt att boosta ditt Employer Brand

Hur du uppfattas som arbetsgivare kan vara avgörande för ett lyckat resultat i din jakt på talangerna. En arbetsgivare med ett starkt, attraktivt Employer Brand får i regel fler kandidater.

Publicerad: 1 februari 2023, 15:13


Hybridarbete är ett exempel på nya krav eller önskemål från många kandidater idag.

Det finns undersökningar som hävdar att 8 av 10 skulle överväga att lämna sin nuvarande anställning för att jobba hos en organisation med ett starkare varumärke.  

Om du inte redan jobbar aktivt med ditt Employer Brand är det hög tid att sätta i gång. Det finns nämligen inga ”quick fixes”. Employer Branding är ett långsiktigt arbete som kräver både tid, energi och rätt tillvägagångssätt för att uppnå resultat. Det är viktigt, inte bara för att attrahera rätt kompetens när det är dags att rekrytera, utan också för att behålla medarbetare och skapa en hållbar utveckling av företaget.  

Sex tips för att boosta ditt Employer Brand:  

 • Bygg ditt Employer Brand ”inifrån”

  på en grund i en stark och tydlig kultur. Det du först och främst behöver kommunicera är vad ni står för, vad ni gör och vilka värderingar ni har.  

 • Din personal.

  Kom ihåg att personalen som redan jobbar i verksamheten är den viktigaste marknadsföringsresursen. Se till att de är nöjda och får det som de förväntar sig av dig som arbetsgivare. Låt dem berätta om sin vardag och sitt arbete – men kom ihåg att det måste vara sant och relevant. Det går inte att sopa dålig stämning under mattan.    

 • Ta till dig feedback

  från både anställda och utomstående kontakter löpande. Det är en viktig pusselbit för att förstå hur ni uppfattas och presterar. 

 • Flexibilitet.

  Om det är möjligt, se till att anpassa verksamheten efter de önskemål som dina drömkandidater har på sin arbetsgivare idag. Hybridarbete är ett exempel på nya krav eller önskemål från många kandidater idag – självklart beroende på vilken typ av verksamhet arbetsgivaren bedriver.  

 • Kontinuitet.

  Jobba löpande med att stärka och utveckla ditt ”Employee Value Proposition”, EVP. Det innehåller det unika ni som arbetsgivare erbjuder era anställda, som de inte kan hitta någon annanstans. Även ett EVP börjar inifrån organisationen och rätt gjort blir den stommen i hur ni kommunicerar ert arbetsgivarvarumärke.

 • Kommunicera.

  När arbetsgivarvarumärket är definierat är det dags att kommunicera till de tilltänkta kandidaterna vad man står för som arbetsgivare. Idag finns en uppsjö annonskanaler, och man behöver leta upp dem som bäst matchar ens tilltänkta kandidater. 

Dagens Samhälle har kanalerna till chefer, specialister och högre tjänstepersoner i offentlig sektor. Läs mer om våra erbjudanden kring rekrytering och Employer Branding eller hör av dig till oss på dsplats@informa.se eller 08-34 03 04 om du vill veta mer.

Läs mer om våra erbjudanden kring rekrytering och Employer Branding

Texten är en annons från Dagens Samhälle Jobb & Karriär