Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Dagens Samhälle Jobb & Karriär

Rekrytera i rätt tid

Ska ni rekrytera nya medarbetare till hösten? Då kan det vara en god idé att sätta i gång rekryteringsprocessen redan under sommaren.

Publicerad: 3 juni 2021, 09:30


Foto: iStock

En framgångsrik rekrytering tar tid och det beror förstås på att grunden för varje lyckad rekrytering är en strukturerad och gedigen rekryteringsprocess. Och en sådan tar tid.

– Tid är en nyckelkomponent i varje lyckad rekrytering. Det tar tid att hitta de mest kvalificerade kandidaterna och det tar tid att genomföra intervjuerna, ta in referenser och utföra eventuella tester. Dessutom bör man räkna med att det finns en uppsägningstid på en till tre månader att förhålla sig till, säger Sara Lundblad, platsannonsansvarig för Dagens Samhälle.

Genom att utannonsera tjänsten redan under sommaren pågår rekryteringen trots att delar av den övriga verksamheten saktar ner. När jobbet drar i gång igen efter semestrarna har processen kommit en bit på väg och man startar inte från noll. Det är uppskattat när kalendern snabbt fylls på av nya projekt inför hösten.

– Man tar vara på tiden trots att det är sommar och semester och den nya medarbetaren kan vara på plats tidigare under hösten. Det är mycket värt. Dessutom har undersökningar visat att semestertider får många att börja fundera på att byta jobb. Som arbetsgivare ett ypperligt läge att få uppmärksamhet för sina vakanta tjänster, säger Sara Lundblad.

Fakta: Dagens Samhälle Jobb & Karriär
Dagens Samhälle har kanalerna till cheferna, specialisterna och de högre tjänstemännen i offentlig sektor. Samtliga med erfarenhet av att verka i politiskt styrda organisationer.

Alla våra platsannonser publiceras på dagensamhalle.se/lediga-jobb. Här når du våra mest aktiva arbetssökande varje vecka. Samlingsannonserna med lediga tjänster syns på samtliga sidor på dagenssamhalle.se som har 70 000 unika besökare och 120 000 sidvisningar i veckan.

Nyhetstidningen har 60 000 läsare per nummer och prenumeranterna väljer själva om de vill läsa den digitalt eller på papper. I tidningen når du även de som inte aktivt söker jobb, men som ändå är intresserade av nya karriärmöjligheter eller kanske känner någon som är. Våra platsannonser har ett mycket högt läsvärde visar våra undersökningar.

Boka sommarannonsering i Dagens Samhälles kanaler!

Texten är en annons från Dagens Samhälle Jobb & Karriär