fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Lösningar för Offentlig Sektor

Över 200 talar om Lösningar för Offentlig Sektor

Mässan Lösningar för Offentlig Sektor bjuder i år på över 200 talare och programpunkter. Ta chansen att lyssna till några av Sveriges mest namnkunniga generaldirektörer, politiker och profiler. Hör Fredrik Reinfeldt och Maria Wetterstrand prata om världsläget och de enorma förändringar som skett sedan deras tid i den politiska hetluften.

Publicerad: 2 december 2022, 10:20


Ett digert konferensprogram till Lösningar för Offentlig Sektor är klart. Missa inte att säkra din biljett redan nu.

Generaldirektörer för en rad av Sveriges myndigheter är talare under konferensen 2023. Du får till exempel möjlighet att möta Charlotte Svensson, generaldirektör för Tullverket, Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten och Johan Ahlberk, generaldirektör för Statens haverikommission. Lena Lindgren Schelin, generaldirektör för Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, kommer berätta om hur integritetsfrågorna kan hanteras i vårt digitaliserade samhälle.   

– Mässan och konferensen är en viktig arena för att mötas och dela perspektiv, säger Lena Lindgren Schelin.  

– En central fråga för offentlig sektor är att koppla ihop integritet med informations- och cybersäkerhet. Stora verksamhetsvinster finns att hämta genom att arbeta med frågorna systematiskt utifrån ett gemensamt perspektiv. Koppla ihop olika roller samt att dedicera resurser i arbetet, fortsätter hon.   

Lena Lindgren Schelin, generaldirektör för Integritetsskyddsmyndigheten.


Under hösten inleddes ett pilotprojekt med regulatorisk testverksamhet inom ”decentraliserad AI”, där Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Region Halland och AI Sweden under projektets gång får fördjupad juridisk vägledning av IMY i dataskyddsfrågor. Mer om detta kommer Lena Lindgren Schelin att berätta den 26 januari kl. 13.45-14.30.   

Fokus på jämställdhet 
Ett annat mycket aktuellt ämne är jämställdhet. Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten berättar om hur jämställt Sverige är idag och vad som krävs av offentlig sektor för att bidra till ökad jämställdhet – alla offentliga aktörer har ett ansvar för att föra jämställdhetsarbetet i Sverige framåt. Jämställdhetsmyndigheten inrättades 2018 med övergripande mål att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Mer om detta berättar Lena Ag den 26 januari kl. 11.15-12.00.   

– Vi har lagt stor vikt på riktigt kvalitativt innehåll som politiker och tjänstemän inom kommun och region har konkret nytta av. Allt för att skapa de bästa förutsättningar inför starten av denna nya mandatperiod till att infria vallöften, säger konferenschef Jenny Lans, på Lösningar för Offentlig Sektor.   

Konferensens första dag kommer bland annat handla om kommunal medfinansiering där en panel bestående av kommundirektörer och ansvariga avhandlar ämnet kommunal medfinansiering för stora infrastrukturprojekt som ett hinder eller en möjlighet. Samtidigt som det tär på kommunernas redan ansträngda ekonomier möjliggörs effektiva lösningar i transportsystemet.   

Paneldebatten äger rum den 25 januari kl. 10.15-11.00. 

Kostnadsfria mässbiljetter
Mötesplatsen kommer som vanligt att krylla av liv och rörelse, över 250 utställare kommer presentera innovationer och nyheter helt kostnadsfritt för besökare med mässbiljetter. Dessutom kommer de parallella mötesplatserna e-Hälsa+MVTe och Framtidens Hälso & Sjukvård arrangeras i anslutning till Lösningar för Offentlig Sektor.   

På Mässminglet passar branschen på att träffas under lättsammare former med lättare tilltugg. Något som känns extra viktigt nu när samhället öppnar upp för fysiska möten igen, efter den långa perioden med distansering under pandemin. I år står gästartisten Robin Bengtsson för underhållningen. Mässminglet äger rum efter mässans första dag och är helt kostnadsfritt för dig med en mäss- eller konferensbiljett, men det krävs en föranmälan.  

Fakta: Lösningar för Offentlig Sektor
Varje mötesplats har en öppen scen med fokus på respektive område. Där kommer du bland andra att möta:  

  • Digitaliseringsmyndigheten 

  • Anders Ahlsson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Stockholm 

  • Kommunal 

  • Jakob Hellman, enhetschef Innovationsledning, Vinnova 

  • Maria Jacobsson, rättschef, E-Hälsomyndigheten 

  • Åsa Holmgren, VD, Sentor 

  • Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare, Forska!

Säkra din plats redan idag!

Texten är en annons från Lösningar för Offentlig Sektor