Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Pressa

Nya inköpsmetoder pressar priserna på IT

Som privatperson kan du snabbt och enkelt jämföra offerter från flera leverantörer och hitta det bästa erbjudandet – med hjälp av några få klick. Nu förändras även sättet att köpa in IT-produkter till företag och organisationer.

Publicerad: 7 april 2021, 18:57


Med Pressa.se slipper du tidskrävande research för dina inköp av IT-produkter. I stället kan du ägna tiden åt verksamhetsutveckling. Foto: Pixabay

– En skola som använde vår tjänst behövde 15 nya projektorer. I stället för att köpa direkt på den sajt de tidigare gjort inköp på, använde de vår tjänst. De gjorde en besparing på cirka 30 procent, vilket i det här fallet motsvarade omkring 90 000 kronor, berättar Andreas Jakubowicz, en av grundarna av Pressa

Pressa.se är en oberoende plattform som jämför offerter på IT-produkter. Ett 50-tal ledande leverantörer, av allt från datorer, telefoner och skrivare till lagring och nätverk, är i dag uppkopplade mot sajten. Tjänsten är förstås kostnadsfri. 
–Det här är det nya sättet att göra inköp av IT-produkter. Du säkerställer att du får bästa möjliga erbjudande, men kanske framför allt att du har konkurrensutsatt marknaden, säger Andreas Jakubowicz.

Så kan priserna hållas låga 
Att hitta lägsta pris på de aktuella produkterna är en sak, men det är också kostsamt att själv göra det gedigna researcharbete som krävs för att verkligen konkurrensutsätta marknaden. 

–Genom att samla ledande leverantörer på ett och samma ställe som får buda för att vinna offerterna så kommer inte bara användarna spara pengar. Även leverantörerna får möjligheten att hitta nya kunder till en låg kostnad, vilket gör att priset på produkterna kan hållas låga. 
Så hur funkar pressa.se? Plattformen är inte mer komplicerad än den du använder privat för att ta in offerter på banklån eller en badrumsrenovering. I korthet: 

  • Skapa en förfrågan på pressa.se genom att söka och lägga till de produkter du är intresserad av. Skicka därefter iväg din förfrågan. 

  • Din förfrågan matchas med leverantörer utifrån dina behov och önskemål. 

  • Vanligtvis blir du kontaktad inom några timmar med offertförslag beroende på förfrågan. Du väljer själv om du vill ha upp till fem eller tio offerter. Sedan kan du gå igenom underlaget i lugn och ro, jämföra och välja det förslag som passar ditt företag bäst. 

Slipper kostsamt researcharbete
Om du till slut väljer att tacka ja till en av offerterna är det med en noga kvalitetssäkrad motpart du gör affär med. 
–Våra anslutna leverantörer är hela och rena och noggrant utvalda. Självklart har de genomgått en grundlig kvalitetssäkring för att säkerställa att ditt företag, organisation eller kanske din kommun alltid gör en säker affär, säger den andra grundaren Matteo Poropat, som även har lång erfarenhet inom IT-branschen. 

Det är också med leverantören som själva affären görs, inte med Pressa. 
–Vår del i det hela är att säkerställa att du får seriösa offerter från flera ledande leverantörer. Du ska slippa allt kostsamt researcharbete när ni ska köpa in ny IT-utrustning och snabbt och enkelt pressa kostnaderna, berättar Matteo Poropat och fortsätter: 
–Vår tjänst hjälper er välja mellan leverantörer som har konkurrenskraftiga priser och villkor, och du väljer själv vem du vill göra affär med.

Fakta: Pressa
Med Pressa slipper du göra tidskrävande researcharbete när företaget ska köpa in ny IT-utrustning, tjänsten gör jobbet åt dig. Pressa är en oberoende aktör som har samlat Sveriges ledande IT-leverantörer av hård- och mjukvara på ett och samma ställe. Ett snabbt och enkelt sätt att pressa kostnaderna för ditt företag! 

Pressa lanserades 2018, och verksamhetsidén är att tillhandahålla en enkel och snabb plattform för inköp av IT-produkter. 

Läs mer

Texten är en annons från Pressa