Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Selecta

Njut av en äkta italiensk espresso – utan att lämna kontoret

Kaffet på kontoret behöver varken vara blaskigt eller smaka tjära. Med Selectas premium kaffe från Lavazza kan du njuta av en äkta italiensk espresso utan att lämna ditt kontor. – Vi kan hjälpa er att skapa en helt egen italiensk coffeshop där era anställda kan få en rykande färsk espresso eller latte som smakar lika bra som i Italien, säger Andreas Staedler, Taste and configuration manager på Selecta.

Publicerad: 29 april 2022, 10:34


Fler och fler arbetsplatser har insett vikten av att erbjuda sina anställda en riktigt god kopp kaffe. Det är något som Selecta hjälper till med på hundratals kontor i Sverige och Europa. Med ett stort utbud av produkter från flera välkända varumärken kan de erbjuda lösningar som passar alla företag oavsett om de bara är på jakt efter en riktigt bra kaffemaskin eller vill ha en lösning för både mat, mellanmål, snacks och dryck.

– Vi kan hjälpa er oavsett om ni är ett litet företag med 10 anställda eller ett jättebolag med tusentals anställda. Vi har lösningar för allt från kapselkaffe till klassiskt bryggkaffe eller en espresso på nymalda kaffebönor, säger Andreas Staedler, Taste and configuration manager på Selecta.

Enorm utveckling
En vanlig uppfattning är att kontorskaffe inte kan smaka gott. Men det är något som Andreas Staedler inte håller med om – åtminstone inte om kaffet kommer från en modern kaffemaskin.
– Dagens kaffemaskiner är fantastiska. De är väldigt avancerade och ger ett perfekt resultat varje gång. En kopp kaffe på jobbet kan faktiskt smaka precis lika bra som det du köper med dig från ditt kafé, säger Andreas och fortsätter:

– Det är faktiskt så att många av de stora kaffekedjorna använder samma maskiner som de du kan ha på kontoret.

Anledningen till att många kafé idag har övergett manuella espressobryggare till förmån för kaffemaskiner är att de ger ett så bra resultat.

– I en modern kaffemaskin kan man garantera att temperaturen alltid ligger på mellan 92-96 grader när vattnet når bönorna, vilket är den perfekta temperaturen när man vill servera en god espresso, säger Staedler.

Ett lyxigt kafé på kontoret
En trend som Selecta märkt av tydligt efter pandemin är att fler och fler arbetsplatser satsar lite extra på de sociala ytorna på kontoret. Man vill helt enkelt ge medarbetarna det lilla extra som förgyller vardagen.

– Vi har många kunder som nu kikar på att bygga om fikarummet och som satsar på våra lösningar där vi kan hjälpa till att skapa en egen coffeshop på kontoret med allt från lyxiga kaffemaskiner till integrerade kylar med mat, dryck och mellanmål, säger Staedler och fortsätter:

– Förr satsade många företag på kvantitet och såg till att det fanns kaffemaskiner överallt på kontoret. I framtiden ser vi att flera bolag  hellre satsar på hög kvalité och färre maskiner. Man vill helt enkelt samla kollegorna på ett ställe där man erbjuder en kopp kaffe av riktigt hög kvalité. 

Satsar på premiumkaffe
Selecta finns på 32 orter i Sverige och i 16 länder. Ett av deras mest populära premiummärken är det italienska kaffemärket Lavazza som funnits på marknaden sedan 1895. Selecta erbjuder en mängd olika typer av Lavazza kaffe och har certifierade rostningar för alla smaker, malda eller hela bönor.

– Vi har haft ett samarbete med dem i tio år och det är ett samarbete vi är väldigt glada och stolta över. Om man vill ha en riktigt bra italiensk espresso så är det Lavazza kaffe man ska satsa på. Det är ett kaffe med smak och doft från Italien där varje kopp blir till en unik upplevelse, säger Andreas Staedler.

Fakta om Selecta:
Under dygnets alla timmar finns Selecta med er. Från frukostkaffet till mellanmål och lunch på jobbet och till klockan tre fikat med kollegorna. På Selecta brinner de anställda för att ge dig och dina kollegor de bästa förutsättningarna för att hålla energin och glädjen på topp 24/7. Med ett brett utbud av kända varumärken samt stort fokus på innovativa mat-, snacks-, kaffe-, och dryckeslösningar har vi något som passar för alla olika företag och verksamheter. Både på kontoret och on the Go. Från start-up till stor koncern. De flesta av Selectas lösningar är helt anpassningsbara efter storlek, tycke och smak. Selectas primära syfte är att sprida glädje och förhöja dagen till alla de Selecta når med sina produkter och tjänster. Selecta finns i 16 länder i Europa, med huvudkontor i Schweiz. I Sverige finns Selecta på 32 orter och har över 400 medarbetare.

Kom i kontakt med oss:  kundservice@selecta.com

Läs mer om Selecta

Texten är en annons från Selecta