Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Eventful

Nedräkningen mot digitala nationella prov har startat

Om bara drygt ett år är de digitala nationella proven verklighet. Det är upp till varje huvudman att förbereda sig så att rätt användaruppgifter synkas och att en säker inloggning kan upprättas. Eventful är rådgivare och experter som hjälpt tusentals skolor att förbereda sina befintliga system för förändringen.

Publicerad: 18 november 2022, 08:47


Undvik kaos i klassrummen. Det finns färdiga lösningar för att säkra inloggning och provisionering inför de digitala nationella proven som ska införas hösten 2023.

– Eventful hjälper organisationer och företag till molnet och är den primära rådgivaren för Microsoft 365, Teams och Google Classroom. Vi är en oberoende aktör som ger våra kunder en överblick över alla alternativ så att de själva kan välja det som bäst passar deras verksamhet, säger Patrik Eide, vice vd på Eventful.   

Vänder sig till skolverksamhet 
Företaget hjälper till med en enklare och mer likvärdig informationshantering som ökar säkerheten för alla skolorsom behöver vara förberedda på övergången till digitala nationella prov, DNP, som är planerad till hösten 2024. 
 
– Vi är experter på att identifiera eleven och verifiera att den gör provet. Vi erbjuder dessutom support när det är skarpt läge, säger Patrik Eide. 

Provisioneringen, alltså processen som möjliggör att olika it-system kan utbyta information med varandra, sker i tjänsten ”FlowSync”, som ger full kontroll på vilken data som kopplas till vilka tjänster.
 
– Vår synkmotor FlowSync använder den nationella standarden SS12000 och ger, förutom en kvalitativ och säker datahantering, även en transparens av vilken data som skickas till vilket system, säger Eventfuls utvecklingschef Daniel Andersson stolt. 

En drivande trio. Patrik Eide vice vd, Daniel Andersson utvecklingschef, Andreas Eng grundare och vd på Eventful.


FlowSync och Skolpass integrerar systemen
 
FlowSync används redan av Eventfuls kunder. Många synkar i dag främst mot Microsoft och Google men även mot andra tjänster, så som lärplattformar (LMS), läromedel och andra digitala resurser. Nu kan även Skolverket läggas till som mottagare av data inför DNP. 

När det gäller identifiering har Eventful lanserat tjänsten Skolpass, en så kallad federerad inloggning, som möjliggör att elever kan logga in i flera system med samma konto via Skolfederation.   

– Skolpass är en "Proxy" som vi utvecklat tillsammans med Microsoft. Den gör det möjligt att använda befintlig IDP i form av Google eller Microsoft som sedan kopplas via Skolfederation till Skolverket. Detta är något som kunder kan sätta upp på egen hand, men som Eventful kan hjälpa till med och även förvalta och supportera, säger Patrik Eide.   

– Det är väldigt givande att kunna hjälpa våra kunder med det här och att vara rådgivande experter inom området, avslutar Patrik Eide. 

Fakta: Eventful
Eventful AB grundades 2012 och är idag den ledande leverantören i Sverige av systemintegrationer för Microsoft 365 och Google Workspace för skola.

Eventful har sedan starten varit drivande i branschen kring säkra och stabila identitets och inloggningstjänster. Det som på IT-språk kallas för provisionera data och federerad inloggning.

Avgiften blir låg då licensen antingen kostnadsfritt kan adderas till befintligt licensavtal eller köpas via direktupphandling.

Så förbereder du dig för de digitala nationella proven.

Texten är en annons från Eventful