Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Tele2 Företag

Maximera kundvärdet med hjälp av it-konsulter

Allt fler företag upptäcker värdet av att anlita konsulter som bidrar med kompetens, nytänkande och erfarenhet. – Min roll handlar om att vara experten som stöttar kunden och kan tekniken, säger Carl Laurin.

Publicerad: 12 september 2022, 08:53


It-konsulten är kundens expertrådgivare i allt som rör nätverk och it-säkerhet.

Carl är Network Security Engineer på Tele2 Företag. Som it-konsult varierar uppdragen, från begränsade och tydligt definierade projekt till större, mer långsiktiga där konsulten ingår i kundens eget team och deltar i det dagliga arbetet.

Uppgifterna kan handla om integration av system, implementation och stöd i frågor som rör brandväggar, serverlösningar eller design. It-konsulten är helt enkelt kundens expertrådgivare i allt som rör nätverk och it-säkerhet.

”Målet är att utveckla kunden genom att utbilda och dela med mig av min kunskap”

– Målet är att utveckla kunden genom att utbilda och dela med mig av min kunskap. Genom att bygga långsiktiga samarbeten skapar jag möjligheter både för kunden och för Tele2 Företag, berättar Carl Laurin.

Säkerheten – en allt viktigare fråga
Den nytta och det kundvärde som konsulterna bidrar med är tydlig. Inte minst när det kommer till it-säkerhet som bara blir en allt viktigare fråga.

– Som konsult arbetar jag proaktivt utifrån de erfarenheter jag har, för att skapa driftsäkra miljöer och minska avbrott och problem. Vi bidrar inte bara till att få allt på plats utan också till att få helheten att fungera i verksamheten, förklarar Carl Laurin.

Hans kollega Kent Sjöström, Networking Consultant, kan intyga att säkerhetsfrågan har klättrat snabbt på agendan.

– Vi ser ständigt att attacker sker ute hos kunderna, berättar han. Men vi ser också att det vi gör bidrar till att stoppa attackerna innan kunden drabbas. Kundnyttan blir väldigt tydlig i de här fallen.

Ett avgörande samarbete
Norrköpings Tidningars Media är ett av det växande antal företag som drar nytta av it-konsulter från Tele2 Företag. Här är innovation viktigt – att hitta nya lösningar och se nya perspektiv är ett sätt att utvecklas och nå bättre resultat för koncernen.

”Samarbetet har varit avgörande för att vi ska kunna leverera en stabil och agil miljö.”

– Samarbetet med Tele2 Företags konsultorganisation har varit avgörande för att vi ska kunna leverera en stabil och agil miljö som kan hantera snabba förändringar i vår verksamhet. Vi behöver arbeta med en partner som kan vägleda oss framåt på resan, konstaterar Christian Åvall, it-chef på NTM.

Samarbetet har pågått under flera år inom datakommunikation, it-säkerhet och stödsystem. NTM äger och driftar själva sin utrustning, medan Tele2 Företags konsulter bistår med design, driftsättning, underhåll och utveckling av tjänsterna. Konsulterna går dessutom in och stöttar med djupare kunskap vid mer komplexa förändringar, underhåll och uppgraderingar.

– Vår närvaro och vår kunskap om kunden har stor betydelse för den här affären, konstaterar Stefan Karlsson som är Networking Consultant och tekniskt kundansvarig.

Flexibilitet, kompetens och nytänkande
De fördelar – inte minst – småföretagare som behöver fokusera på kärnverksamheten ser med att anlita externa it-konsulter är flera. Ett nyckelord i arbetet som konsult är flexibilitet. De är vana att möta olika organisationer och kan därmed lätt sätta sig in i nya verksamheter och arbetssätt. Med erfarenhet från många branscher och företag kommer dessutom nya perspektiv och kunskaper. Flexibiliteten är också en fördel för din organisation, om du till exempel behöver skala upp snabbt.

Ytterligare en viktig aspekt är förstås kompetensen. En it-konsult har specialistkunskaper inom områden som förstudier, analys, design, implementation, konfigurering, migrering och integration. Konsultens uppgift är att göra en komplex uppgift enkel och att se till att du som beställare får ut största möjliga nytta av din investering.

– Genom att ta in en konsult kan du vara säker på att du alltid får en erfaren person med expertkunskap inom just det ämne du behöver hjälp med, avslutar Carl Laurin.

Fakta: It-konsulter från Tele2 Företag
Hos Tele2 Företag finns certifierade it-konsulter med mycket hög kompetens inom exempelvis strategiarbete, projektledning och upphandling. Med konsulttjänsterna inom it får du vägledning för att kunna maximera företagets resurser och bygga en it-miljö som är både framtidssäker och kostnadseffektiv.

Tele2 Företags målsättning är en långsiktig relation mellan dig som kund och konsulterna. Det skapar trygghet för dig att den konsult du vänder dig till har kännedom om just din verksamhet och dess miljö, något som ofta är en minst lika viktig faktor som konsultens tekniska färdigheter.

Kom i kontakt med Tele2 Företag på tele2.se/foretag/radgivning

Läs om hur Tele2 Företag tänker kring och arbetar med it-säkerhet.

Texten är en annons från Tele2 Företag