Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Lösningar för Offentlig Sektor

Konferensprogrammet ska ge pepp till offentlig sektor

Konferensprogrammet under Lösningar för Offentlig Sektor är fullmatat med programpunkter om allt från från digitalisering till upphandling, sociala frågor vård och omsorg. Per Mosseby som är ordförande i konferensrådet och ansvarig för programmet vill att man ska ”åka från mässan och känna sig peppad”.

Publicerad: 10 november 2022, 10:07


Digitaliseringsexperten och ordförande i konferensrådet, Per Mosseby, har ansvarat för årets program.

”Lösningar för Offentlig Sektor” är för Per Mosseby en viktig mötesplats där landets myndigheter, kommuner och regioner kanutbyta idéer och erfarenheter. Efter pandemin är det extra viktigt att kunna samlas igen, och att kunna diskutera ämnen som är relevanta för offentlig sektor.   

Per Mosseby är konsult och föreläsare inom digitaliseringsfrågor för offentlig sektor. Bland hans tidigare meriter finns bland annat posten som kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm och chef för digitaliseringsfrågor på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.   

Hitta nya vinklar 
Fortfarande är återgången efter pandemin viktig, men det kommer också att handla om civilförsvar, vård och omsorg och offentlig ekonomi i lågkonjunktur.    

”Jag hoppas att alla som
besöker mötesplatsen
åker härifrån och känner
sig peppade.”


– Det har varit ett spännande arbete med att sätta ihop konferensprogrammet. Jag hoppas att alla som besöker mötesplatsen åker härifrån och känner sig peppade och att de har med sig nya idéer och infallsvinklar om hur de kan utveckla och förbättra sin verksamhet, säger Per Mosseby.  

Konferensen har flera så kallade fokusdagar som är en halvdag med konferensinnehåll riktat mot en viss målgrupp. Årets fokusdagar rör äldreomsorg, upphandling, ekonomi och finans, digitalisering och samt kommunledning och har programpunkter som berör alla som jobbar inom offentlig sektor.   

Ser digitaliseringens möjligheter  
Regina Kevius, kommundirektör i Upplands Väsby, har också bidragit i konferensrådet. Hon ser stora möjligheter till både erfarenhetsutbyte och nätverkande.   

– Årets konferensprogram skulle jag beskriva som oerhört intressant och högaktuellt. Offentlig sektor står inför stora utmaningar ekonomiskt, men också stora möjligheter med bland annat digitalisering, säger hon.  

Regina Kevius, kommundirektör i Upplands Väsby som också har arbetat med mässprogrammet.


En programpunkt som Regina Kevius själv ser fram emot är Bettina Kashefi, från Kommissionen för skattenytta, som har rubriken: ”Vad betyder skattenytta och effektivitet inom offentlig sektor egentligen?”, om att det nu är viktigare än någonsin att hitta nya lösningar för den offentliga sektorn och hur man ska ta tillvara den stora effektiviseringspotentialen.

Hon ser också fram emot paneldiskussioner kring digitalisering där det diskuteras om varje kommun måste ta fram egna system och programpunkten om stadsbyggnad och vilka som ska få vara med och utforma sin livsmiljö.   

– Som vanligt finns det en stor bredd i konferensprogrammet där alla kan hitta någonting, oavsett vad man jobbar med. Jag tycker att man ska passa på att gå på seminarier inom områden som man inte direkt jobbar inom för att lyfta blicken och få en bättre helhet. Det är mitt tips, säger Regina Kevius. 

Fakta: Lösningar för Offentlig Sektor

  • Lösningar för Offentlig Sektor är Sveriges mest heltäckande mötesplats för hela den offentliga sektorn.  

  • Förra året var succé med 3 000 besökare, nu utökar vi mötesplatsen.  

  • Går parallellt med mässorna e-Hälsa+MVTe samt Framtidens Hälso & Sjukvård – tre mässor under ett tak. 

  • Över 250 utställare, talare och 100-tals aktiviteter 

  • Kontaktuppgifter: info@liveexpo.se 

Läs mer om mötesplatsen Lösningar för Offentlig Sektor här.

Texten är en annons från Lösningar för Offentlig Sektor