Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Huddinge kommun

Huddinge ger framtidens samhällsbyggare nya utmaningar

I Huddinge kommun byggs 1250 nya bostäder per år. Här skapar stora infrastrukturprojekt nya möjligheter för hela södra Stockholm. Huddinge är en utmanande plats för en samhällsbyggare, med stora möjligheter till utveckling och påverkan.

Publicerad: 7 april 2021, 19:38


Huddinge är en stor och växande Stockholmskommun med mer än 100 000 invånare. Här pågår en kraftfull samhällsutveckling som påverkar hela regionen.

– Det gör mig stolt att se hur vi förbättrar framtiden, säger Cecilia Rogvall, exploateringsingenjör, Huddinge kommun.

Utvecklas som samhällsbyggare

I de regionala stadskärnorna Flemingsberg och Kungens kurva skapas levande stadsmiljöer med bostäder, service, handel och kultur. Samtidigt som centrala Huddinge växer med cirka 5 000 nya bostäder. Arbetsuppgifter saknas inte för en driven samhällsbyggare.

– Vill du utvecklas som person, samtidigt som du utvecklar framtidens samhälle, då är Huddinge kommun rätt plats att jobba på, säger Jack Lu, trafikplanerare.

Lätt att påverka

Huddinge är en viktig motor för den starka tillväxten i södra Stockholm. Här växer ett modernt samhälle fram, där samhällsbyggarna har en viktig roll.

– Vi arbetar tillsammans med beslutsfattare och politiker. Den starka utvecklingen i kommunen sätter verkligen fokus på samhällsbyggnadsfrågorna, säger Cecilia Rogvall.

Hitta din plats som samhällsbyggare i Huddinge

Texten är en annons från Huddinge kommun