Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Skanska

Efterlysning! Har någon sett den perfekta platsen för Älvdans?

Har ni en vacker plats i er kommun? Då ska ni titta hit. Nu letar Skanska, tillsammans med Elite Hotels, efter en magisk plats att bygga sitt exklusiva spa-hotell – Älvdans.

Publicerad: 10 juni 2022, 14:20


Älvdans erbjuder en magisk spa-avdelning där du kan koppla av och njuta från tidig morgon till sen kväll.

Sökes: En plats omgiven av vacker natur och som vore helt perfekt för ett spa-hotell i världsklass. Platsen ligger i en kommun som vill erbjuda ett resmål utöver det vanliga, bidra till hållbar besöksnäring och skapa uppemot 200 nya arbetstillfällen.

Finnes: Älvdans – en hotellanläggning med ambitionen att bli Sveriges vackraste och mest klimat- och energismarta med restaurang, konferensytor och ett spa i världsklass. Älvdans erbjuder möjligheten att skapa ett populärt resmål för såväl nära som långväga gäster och riktar sig till både privatpersoner och företag. Den klimatneutrala anläggningen, som avses certifieras enligt NollCO2, producerar mer energi än den använder och byggs av trä, natursten och återbrukat material med respekt för platsens kvaliteter. Älvdans är ett helt unikt koncept som är framtaget av Skanska, Elite Hotels och två av Danmarks ledande arkitektfirmor; Schmidt Hammer Lassen Architects och BOGL.

Idén till Älvdans är sprungen ur ett samarbete som började med en markanvisningstävling. Förslaget som togs fram blev inte realiserat men både produkten och samarbetet var alldeles för bra för att kastas i papperskorgen.


– I vanliga fall jobbar vi inte vidare med förslag som inte vinner gehör, men den här gången vill vi erbjuda konceptet till en bredare publik. Älvdans är något utöver det vanliga som är värt ett bättre öde. Vi vill förverkliga detta, vi vet bara inte var, säger Joakim Åkesson, Regionchef för Projektutveckling Kommersiellt på Skanska Sverige.

Älvdans blir något att längta till och uppleva alla dagar, året runt. Vintertid värmer brasan i lobbyn eller ett ångbad i spaanläggningen. En solig sommardag svalkar ett dopp i utomhuspoolen innan det är dags för en espresso i skuggan. I den internationellt erkända restaurangen lagas mat på noggrant utvalda och lokalproducerade råvaror.


– Vår dröm som Sveriges ledande familjeägda hotellföretag är att skapa en helt enastående destination där känslan av lyx, lugn och hållbarhet genomsyrar upplevelsen. Hit ska man åka för att bara vara och låta tiden stå still. Ett resmål ensamt i sitt slag, säger David Halldén, vd på Elite Hotels.

Kontakta oss
Finns den perfekta platsen för Älvdans i just er kommun? Då ser vi fram emot att ni hör av er!

Kontakta oss på alvdans@skanska.se

Hoppas att vi hörs!

Läs mer om Älvdans

Texten är en annons från Skanska