Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

VD

WBAB, Ludvika och Smedjebacken

Ansök nu


Vill du leda vår fortsatta resa in i framtiden?

WBAB bildades 1 juni 2016, ett samarbete mellan Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vår nuvarande vd, Sabine Dahlstedt, har tillsammans med oss byggt grunden till vårt gemensamma bolag. Nu går hon vidare till nya utmaningar och vi söker hennes efterträdare.

Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall. Vi söker en handlingskraftig vd som vill skapa ett nytt kapitel med oss. Ny vattenpark, fastighetsnära insamling och förutsättningar för en hållbar vattenförsörjning för våra kunder. Vi tror att du har förmågan att leda och vidareutveckla den resa som bolaget har påbörjat.

Hos oss får du möjlighet att göra avtryck!
Som vd är ditt övergripande uppdrag att skapa förutsättningar för WBAB:s medarbetare att kunna utveckla och leverera effektiva tjänster utifrån verksamhetens behov och med hög kundnöjdhet. Det innebär också, inom ansvarade fokusområden, att bidra till ägarkommunernas utveckling vilket naturligt innebär att du är en del av båda kommunernas ledningsgrupper.För rätt person innebär tjänsten ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad. Närmast dig har du din ledningsgrupp bestående av fyra personer och totalt sett i bolaget finns cirka 80 medarbetare. Omsättningen varierar beroende på investeringstakt men ligger på cirka 260-310 miljoner per år. Förutom driftbolaget WBAB är du vd i de två anläggningsbolag som äger WBAB, dessa är utan personal. Du utgår ifrån ledningskontoret i Smedjebacken.

Din profil
Nyckelfaktorer för att lyckas i uppdraget är en god förståelse för den demokratiska processen och dynamiken det innebär för ett bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning. Ett starkt samhällsintresse och förmåga att förankra och navigera i ett landskap med många intressenter är andra viktiga delar i rollen.

Du rör dig med lätthet mellan strategiskt tänkande och operativt genomförande. Din omgivning beskriver ditt arbetssätt som strukturerat och att du tar dig tid att skapa fördjupade analyser där så behövs. Du är trygg i din kompetens och skicklig på att få med dig organisationen på ett inspirerande och pedagogiskt sätt. Du är drivande och får energi av att utveckla och nå resultat tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Relevant akademisk examen, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet från chefsrollen inkluderat att leda genom andra. Du har med framgång drivit förändringsarbete och skapat resultat där flera intressenter varit påverkade.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap.

Om platsen
Här börjar friluftslivet utanför din dörr. Du har alltid nära till skiftande natur och vatten. Här finns vindlande åar, stilla skogstjärnar och stora vatten som kan ta dig till havet. Varierat kulturliv, hundratals aktiva föreningar samt små och stora arbetsgivare. Ludvika och Smedjebacken är en region med utveckling och tillväxt. Steg för steg har regionen utvecklats, från bergshantering och bruksmiljö, till de moderna industriorter vi är idag. Det senaste i raden av beslut som styrker detta är etablering av internationell skola. Det här kan du bli en del av och göra till din plats, om du inte bor i närområdet. Här kan du få allt, och lite till för att livet ska fungera.

Välkommen till södra Dalarna och WBAB!

Kontakt och ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2022.

I denna rekrytering samarbetar vi med JS Human Invest AB. Skicka din ansökan via e-post till jenny@jshumaninvest.se. Tveka inte att höra av dig till rekryteringskonsult Jenny Stridsman, telefon 070-336 56 72.

Fackliga företrädare
Maja Kilström
Kommunal
Telefon: 0240-309 60 (Nytäppans återvinningscentral)
E-post: maja.kilstrom@wbab.se

Madelene Johansson
Vision
Telefon: 0240-309 54
E-post: madelene.johansson@wbab.se

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.

Kort om oss
WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss kort och gott för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.

Publicerad 2022-06-29

Ansök nu