Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

VD

Stenungsundshem AB, Stenungsund

Ansök nu

I Stenungsund bor man nära både natur och hav med mycket goda kommunikationer till Göteborg. Stenungsundshem är ett allmännyttigt bostadsföretag, helägt av
Stenungsunds kommun. Med 2000 lägenheter är vi Stenungsunds största
fastighetsägare och med våra nästan 4000 hyresgäster innebär det att ungefär var sjätte
kommuninvånare bor hos oss.

Övervägande delen av lägenheterna finns i de centrala delarna av Stenungsund, men hos Stenungsundshem bor man även i trivsamma
radhusområden i kommunens ytterområden.

Denna variation i vårt bostadsbestånd, med allt från vidunderlig havsutsikt till prunkande radhusträdgårdar, gör att vi kan erbjuda hem för hela livet.

Som företagsledare ansvarar du för företagets hela verksamhet utifrån ägardirektiv, bolagsordning, VD-instruktion och enligt styrelsen direktiv och riktlinjer.

Du är föredragande i styrelsen och tar fram underlag för styrelsens beslutsprocess. VD är ansvarig för att leda och utveckla företaget och organisationen. En naturlig del i uppdraget är också att aktivt bidra till att Stenungsunds kommun utvecklas.

Fastighetsförvaltningen är bolagets kärnverksamhet samtidigt som Stenungsundshem under de närmaste åren planerar att genomföra ytterligare nyproduktion av bostäder. Stenungsundshem genomför också omfattande renoveringsprojekt i sitt befintliga bestånd.

Genom aktiv omvärldsbevakning och nära dialog med den kommunala förvaltningen stödjer du styrelsen i arbetet med övergripande planering för att strategiskt vidareutveckla verksamheten och därmed möta framtida krav och behov då Stenungsund är under tillväxt.

Du leder, inspirerar, motiverar och utvecklar medarbetare, skapar delaktighet och engagemang. Du företräder Stenungsundshem både internt och externt för att göra bolaget till en ännu mer attraktiv hyresvärd. Du trivs i att arbeta i en liten organisation där strategiska frågor blandas med operativa arbetsuppgifter. Du genomför förhandlingar med hyresgästföreningen och enskilda lokalhyresgäster.

Våra värderingar ligger till grund för allt vi gör, hur och vilka beslut vi fattar och hur vi uppträder i kontakten med våra hyresgäster. Vi sammanfattar dem i värdeorden Omtanke, Öppenhet och Stolthet. Värdeorden och dess förklaringar har styrelse, ledningsgrupp och personal tagit fram genom ett gemensamt arbete.

Krav
• Högskoleexamen
• Intresse för samhällsutveckling och samhällsnytta
• Erfarenhet av att arbeta inom bygg- eller fastighetsbranschen
• Erfarenhet av att leda och utveckla en organisation
• Erfarenhet av fastighetsutveckling och nybyggnation
• Mycket god ekonomisk kunskap om investeringsprocesser och beslut
• God svenska och engelska
• God administrativ förmåga
• Körkort 

Meriterande
• Mångårig erfarenhet av ledande befattning i bolag
• Erfarenhet från privata eller kommunala fastighetsbolag
• Erfarenhet av affärsutveckling inom fastighetsbranschen
• Erfarenhet av politiskt styrda organisationer och kommunala beslutsprocesser

Som person är du mogen och prestigelös. Du har goda ledaregenskaper, god kommunikativ förmåga och en utpräglad samarbetsförmåga - en lagspelare. Du är utåtriktad, social, relationsinriktad och har en förmåga att motivera och engagera medarbetare. Du är målinriktad i ditt arbete, har ett helhetstänkande, är driftig och utvecklingsorienterad. Du har en god förmåga att hantera flera parallella projekt.

I denna rekrytering samarbetar Stenungsundshem med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon
070-55 190 55. Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 12 december. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till stenungsundshem@luncon.se

Publicerad 2021-11-23

Ansök nu