Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Utvecklingsledare avfallsbrottslighet

Länsstyrelsen Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Arbetsplatsbeskrivning
Länsstyrelsens miljöavdelning arbetar för att tillförsäkra nuvarande och kommande generationers möjligheter till en god livsmiljö, folkhälsa och välfärd genom att genomföra riksdagens och regeringens politik. Verksamheten omfattar många olika områden som innefattar både strategiska frågor och handläggning, vilket kräver både bred kompetens och djup sakkunskap. Avdelningen består av drygt 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Illegal avfallshantering är ett växande problem både nationellt och internationellt, vilket kan få stora konsekvenser för miljön och för människors hälsa. De senaste åren har media rapporterat om fall av avfallshantering där företag misstänks ha dumpat sopor. Det finns även en omfattande illegal export av avfall. Med start 2022 avsätter regeringen nya resurser till bland annat Naturvårdsverket, Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och länsstyrelserna för att förebygga, förhindra och bekämpa brottslighet kopplat till avfall.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsledare avfallsbrottslighet utvecklar och driver du självständigt Länsstyrelsen Stockholms arbete på detta område. Som utvecklingsledare initierar och leder du gemensamma insatser, både inom Länsstyrelsen och tillsammans med aktörer i länet. Du bygger och underhåller effektiva relationer med länets kommuner, de brottsbekämpande myndigheterna, och landets övriga länsstyrelser.Du har ett övergripande ansvar för att upprätthålla en aktuell lägesbild och utveckla operativa samarbeten med andra brottsbekämpande myndigheter inom de ramar som lagstiftningen ger.Du arbetar i nära samarbete med kollegor som bedriver tillsyn och vägleder kommunerna i länet enligt miljöbalken.Länsstyrelsens arbete mot avfallsbrottslighet är under uppbyggnad och för att trivas och lyckas i rollen behöver du ha ett stort mått av initiativförmåga, förmåga att själv sätta mål och välja arbetssätt i relation till dessa.Under den första tiden är rollen uteslutande inriktad på avfallsbrottslighet. Länsstyrelsen har en stor bredd i sin verksamhet och över tid kommer det att finnas stora möjligheter till personlig utveckling och att komplettera arbetet med nya ansvar efter fallenhet och intressen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • en akademisk examen, gärna inom samhällsvetenskap (t.ex. polis, juridik, statsvetenskap, kriminologi, sociologi), eller annan examen som Länsstyrelsen bedömer som relevant

 • mångårig yrkeserfarenhet av utrednings- och/eller utvecklingsarbete

 • erfarenhet av att initiera och leda samverkan mellan aktörer i projekt eller utvecklingsprocesser

 • erfarenhet av att framgångsrikt initiera, driva och slutföra utvecklingsprojekt 

 • ett engagerat och kommunikativt arbetssätt och erfarenhet av att presentera och ta in synpunkter i offentliga sammanhang

 • mycket god förmåga att samarbeta samt att skapa effektiva relationer över organisationsgränser

 • mycket god förmåga att själv planera, strukturera, dokumentera och prioritera ditt arbete

 • mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt

Du ska vara:

 • nyfiken, driven och initiativtagande, med stor förmåga att sätta dig in i nya områden och omsätta nyvunnen kunskap i konkret handling

 • strukturerad och med förmåga att uppnå och dokumentera resultat med rätt kvalitet på utsatt tid

 • initiativrik med god förmåga att driva frågor självständigt mot uppsatta mål

 • trygg i att på egen hand analysera och prioritera dina arbetsuppgifter och att driva frågor självständigt och strategiskt

 • prestigelös med mycket god förmåga att vara konstruktiv tillsammans med andra

 • van att hantera flera uppdrag samtidigt

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är meriterande är om du har:

 • erfarenhet av att arbeta med brottsförebyggande arbete eller brottsutredningar, gärna kopplat till ekonomisk brottslighet eller miljöbrottslighet

 • erfarenhet av miljötillsyn

 • erfarenhet av att arbeta med avfallsfrågor (i verksamhet, som konsult, eller hos kommun/länsstyrelse)

 • erfarenhet från näringslivet (särskilt avfallshantering, samhällsbyggnad, eller tillverkningsindustri)

 • erfarenhet av strategiskt samverkansarbete mellan kommuner, näringsliv och myndigheter

Anställningsvillkor
Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Länsstyrelsen verkar för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer. 

Ansökningsförfarande
Diarienummer: 112-24515-2022Sista ansökningsdag: 2022-05-29I den här rekryteringen ska du inte bifoga personligt brev utan det räcker med att du svarar på urvalsfrågor och bifogar ditt CV.Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen
Som regeringens företrädare är Länsstyrelsen i Stockholm en samlande kraft i länet. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktig hållbar utveckling – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas.

Vi är 500 medarbetare som strävar efter god samhällsutveckling. Många av våra uppdrag utför vi i samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare. Vårt gemensamma förhållningssätt till arbetet är präglat av ansvar, respekt, balans och engagemang.

Den unika bredden i Länsstyrelsens verksamhet gör att vi kan erbjuda våra anställda intressanta och varierande arbetsuppgifter, med goda möjligheter till utveckling. Som anställd på Länsstyrelsen Stockholm kan du komma att bli en del av myndighetens krisledningsarbete. Läs mer på www.lansstyrelsen.se/stockholm.

Kontaktpersoner
Lena Pettersson
Enhetschef
010-223 15 14

Oskar Wallgren
Miljöstrateg
010-2232285

Fackliga företrädare
Berfin Kassibrahim
Saco
010-223 17 79

Nicklas Boussard
ST
010-223 12 59

Publicerad 2022-05-13

Ansök nu