Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Utredare

Sundsvalls kommun, Sundsvall

Ansök nu


Om arbetsplatsen
Det är här det händer! Sundsvall lockar allt fler företag som vill etablera sig i det nya Norrland som växer fram. I den gröna våg av nyindustrialisering som sveper fram över denna del av landet är Sundsvall ett starkt kort! Sundsvalls kommun är en möjliggörare för att detta sker. Därför söker vi nu en utredare!

Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna, med ca 100 000 kommuninvånare, av dessa bor mer än 24 000 personer på landsbygden. I Sundsvall har du 15 min från Sveriges vackraste centrummiljö, Stenstan, till naturen med milslånga skid- och motionsspår. I Sundsvall finns ett rikt restaurang- och nöjesutbud. Du hittar kvalitativ shopping både i centrum och i Birsta, en av Sveriges största externa köpcenter. Du har dessutom resten av världen inpå knuten med hjälp av våra europavägar, järnvägar och vår flygplats. Om ett par år står dessutom vår logistikpark färdig, en ultramodern samlingsplats för alla sorters godstransporter.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som utredare på kommunstyrelsekontoret utför du utredningsuppdrag som kan omfatta alla delar av kommunens verksamheter. Dina uppdrag kan vara initierade av kommunstyrelsekontoret, andra nämnder eller i form av motioner.

De utredningar som görs är bland annat underlag för politiska beslut vilket vidare innebär att en del av arbetsuppgifterna är att skriva ärenden för politiska beslut. Komplexiteten i uppdragen och tiden för genomförandet varierar. I arbetsuppgifterna ingår även att vid behov vara utredningssekreterare i olika projekt eller politiska beredningar samt att för kommunens räkning svara på remisser från andra myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av att:
• arbeta med utredningar inom offentlig sektor
• sammanställa stora mängder skriftlig information
• ta fram information
• arbeta med utredningar med varierande utredningstid

Det är meriterande om du har:
• några års arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet
• erfarenhet av att arbeta som utredare inom kommunal verksamhet
• utbildning inom ekonomi eller statistik
• kunskaper i statistikdataprogram

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen. Vi förväntar oss att du kan ställa om och omprioritera arbetsuppgifterna med kort varsel. Att du är professionell, det vill säga att du har förmågan att vara objektiv i presentation av fakta, att du kan förhålla dig till politiska beslut samt att du kan hålla deadlines. Du har en god analytisk och samarbetsförmåga samt förmågan att organisera, planera och utföra ditt arbete på att strukturerat sätt.

Då arbetet innebär att du behandlar och till viss del producerar formella texter samt att du samverkar med många olika parter är det av stor vikt att du har mycket god förmågan att formulera dig på svenska, såväl i tal som i skrift samt att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Office-paketet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Ansökan
Ansök senast: 2022-01-30
Referensnummer: C71854

Kontakt
Magnus Fjelll
t.f. chef Kansli
070-634 40 00

Fackliga företrädare
Eva-Marie Tyberg
Saco Naturvetarna
060-19 10 00

Robin Fångsjö
Vision
060-19 19 88

Gunnar Kallin
AKAVIA
060-19 13 84

Övrigt
I denna rekrytering kommer arbetsprov att användas som en del i processen. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2022-01-14

Ansök nu