Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Utbildningschef

Svalövs kommun, Svalöv

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Svalövs kommun – med ett strategiskt läge inom familjen Helsingborg – erbjuder närhet, optimism och ett gynnsamt klimat för arbete och liv. Bra kommunikationer gör det lätt att arbetspendla. Här bor ca 14 500 invånare.

Vi erbjuder dig en spännande utmaning med möjlighet att påverka, utveckla och ta ett övergripande ansvar för en av de viktigaste sektorerna i vår kommun. Du får en stor möjlighet att göra skillnad och att påverka dagens och framtidens skola i kommunen.

Arbetsuppgifter
I rollen som Svalövs kommuns utbildningschef ansvar du för utbildningsfrågor i kommunen och du leder en verksamhet bestående av förskola, grundskola och gymnasieskola. Tjänsten omfattar även kommunens fritids- och kulturverksamheter. Sammantaget har du ansvar för närmare 600 medarbetare. Uppdraget innebär att driva verksamheten så att barn, elever och studerande erhåller omsorg och utbildning av god kvalitet. Uppdraget ger både utrymme för samt kräver kreativitet och mod att tänka i okonventionella banor.

Att vara utbildningschef i en mindre kommun såsom Svalövs kommun erbjuder många möjligheter med närhet till medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Samtidigt krävs förståelse för de förutsättningar och utmaningar som det innebär.

Utbildningschefen är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Genom samarbete i ledningsgruppen och i samverkan med dina medarbetare är du med och arbetar för Svalövs fortsatta positiva utveckling. En naturlig del av uppdraget är att samverka externt, omvärldsbevaka och att vara en god ambassadör för kommunen.

För tjänsten tillämpas förtroendetid, dvs att du förlägger din arbetstid med hänsyn till verksamheten och arbetsuppgifternas krav och har förtroendet att själv disponera arbetstiden därefter.

Resor och arbete på obekväm arbetstid ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som chef/ledare och erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du ska ha relevant akademisk utbildning samt kompletterande chefs-/ledarskapsutbildning. Vidare ska du ha erfarenhet av ekonomistyrning och visionsarbete samt kunskap om relevant lagstiftning.

Du ska ha god kunskap om aktuell skolforskning, både nationellt och internationellt. Det är viktigt att du har ett strategiskt perspektiv och förmåga att se helheten, samtidigt som du jobbar med utvecklingsarbete och har förmågan att motivera dina medarbetare att nå uppsatta mål.

Som person är du driven, strukturerad, lyhörd och trygg. Du har ett coachande och inkluderande förhållningssätt samt förmåga att tänka analytiskt, strategiskt och visionärt. För att bli framgångsrik bör du dessutom ha erfarenhet av att leda genom chefer och även ha förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Godkänd registerkontroll är en förutsättning för tjänsten.

B-körkort krävs

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-10-02
Referensnummer: A1151748-2022

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Kontakt
Håkan Thuresson
Rekryterare 
073-776 36 58

Facklig företrädare
Fackliga företrädare 0418-47 50 00

Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Svalövs kommun är en allmän handling. Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på vår hemsida www.svalov.se.
Användaren samtycker till och godkänner att Visma hanterar personuppgifter i enlighet med Vismas Policy om Personuppgifter och Cookies.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2022-09-06

Ansök nu