Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Teknisk chef

Hallsbergs kommun, Hallsberg

Ansök nu


I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.


Tekniska avdelningen omfattar verksamhet inom gata/park som gator, vägar, grönytor och skog och verksamhet inom VA som vattenleverans och avloppsrening.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara en aktiv ledare för verksamheten, med stort intresse för att stimulera medarbetare och samtidigt delta i vårt arbete med att driva utvecklingen av framtidens Hallsberg. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du för att kommunens vision förverkligas och att övergripande mål nås.

I din roll ingår ansvar för personal, ekonomi och organisation inom tekniska avdelningen, genom att planera, leda, fördela, följa upp och utvärdera arbetet. Det handlar till exempel om att se till att möta krav och förväntningar från allmänheten, politiker och verksamheten samtidigt som vi lever upp till gällande kvalitetsmål.

I tjänsten innebär det att du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och där förväntas att du med stort engagemang medverkar aktivt till värdefulla samarbeten både inom kommunen såväl som med andra organisationer.

Det är viktigt att du har förmåga att snabbt kunna ställa om i en planering utifrån ändrade förutsättningar. Omvärldspaning är ett måste för att kunna ligga steget före och på så sätt ha en flexibilitet i vad enheten ska erbjuda.

Kvalifikationer
Vi letar efter dig som verkligen gillar ledarskap. Som är rak och tydlig och som kan leda dina medarbetare mot goda resultat. Som har god social förmåga, som lyssnar och som har ett empatiskt förhållningssätt. Du har en personlig mognad och integritet och kan skapa ett gott arbetsklimat. Du är tydlig, initiativrik, lyhörd, drivande och har uthållighet i att utveckla en verksamhet.

Vi tror att du är målinriktad med vilja att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du är en god kommunikatör och har lätt för att skapa och vårda relationer samt ser nyttan med nätverk och samarbete. Du kan se helheten kopplad till organisationens och verksamhetens strategiska mål och behov samtidigt som du finner dig väl till rätta i en mer operativ miljö.

Vi jobbar med frågor som engagerar och ibland skapar opinion. Som ansvarig för tekniska avdelningen behöver du vara trygg i att ta emot kritik och stå upp för våra beslut.

Du har relevant akademisk examen och flera års erfarenhet av ledar- och chefsansvar erfarenhet från kommunaltekniska området.

Om du har erfarenhet av projektledning, projektstyrning eller verksamhetsutveckling så är det meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

I din roll krävs en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-10-10

Intervjuer kommer ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Magnus Ribbing
Förvaltningschef
0582-68 51 54
magnus.ribbing@hallsberg.se

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-68 50 00

Vi undanber oss alla kontakter av annonserings- eller rekryteringsföretag i samband med denna annons.

Publicerad 2022-09-22

Ansök nu