Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Stadsbyggnadsdirektör

Jönköpings kommun, Jönköping

Ansök nu


Vi söker en erfaren ledare med gedigen erfarenhet och kompetens inom stadsbyggnadsområdet. Du ser helheten, är en tydlig, lyhörd och konsekvent ledare som med tillit, hög integritet och mod leder verksamheten framåt. Genom ditt ledarskap motiverar och skapar du engagemang, delaktighet och en förvaltning med serviceanda och gott bemötande.

Din roll
Som stadsbyggnadsdirektör har du övergripande ansvar för förvaltningens styrning och ledning, med verksamhets- budget- och personalansvar. Du leder förvaltningens arbete och är ytterst ansvarig för förvaltningens ärendeberedning och att verkställa och följa upp politiskt fattade beslut. En viktig del av uppdraget är att skapa en god arbetsmiljö och goda förutsättningar för att med hög servicenivå, kostnadseffektivt och med hög kvalitet skapa mervärde för både medborgare och medarbetare. 

Du ingår i kommunens tjänstemannaledning och tillsammans bidrar ni till att nå den kommungemensamma visionen. Arbetet innebär mycket kontakter och du är förvaltningens främste representant i samverkan med bl a kommunledning, övriga förvaltningar, länets kommuner, Regionen, Länsstyrelsen och övriga intressenter. 

Vi söker 
Du har:

  • relevant högskoleexamen

  • mångårig chefs- och ledarerfarenhet

  • flerårig erfarenhet av att leda på övergripande nivå inom området

  • lett utvecklings- och förändringsarbeten med goda resultat

  • erfarenhet av förhandling och att hantera motstridiga intressen med goda resultat 


Om oss 
Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats som kännetecknas av öppenhet och tillit. Vi är drygt 100 personer som tillsammans bidrar till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Verksamheten ska aktivt bidra till att Jönköpings kommun utvecklas på ett klimat- och miljömässigt hållbart sätt. 

Stadsbyggnadskontoret styrs politiskt av stadsbyggnadsnämnden. Kommunstyrelsen har ansvar för kommunens översiktliga planering. 

Upplysningar 
För frågor kontakta stadsdirektör Johan Fritz, tfn 036-0 80 90 

Fackliga företrädare är för Ingenjörerna Carlos Trischler, tfn 036-10 51 77 och för Vision Magnus Blom, tfn 036-10 53 27 

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb.

Välkommen att söka tjänsten!

Mer information
För mer information ring Conny Besterman (conny.besterman@asb-executive.se), 070-618 11 62.

Ansök senast den 2021-10-24.

Publicerad 2021-10-08

Ansök nu