Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialist inom förvaltningens digitalisering och offentliga digitala tjänster

Regeringskansliet, Stockholm

Ansök nu


Enheten för samhällets digitalisering, Infrastrukturdepartementet
Har du kunskap om samhällets digitalisering och vill få möjlighet att fördjupa dig inom dess politik? Nu söker vi dig som vill arbeta med offentliga digitala tjänster och digital infrastruktur. I denna tjänst får du chans att bidra till utvecklingen av samhällets digitalisering i en händelserik arbetsmiljö nära politikens centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
På enheten för samhällets digitalisering arbetar ca. 30 medarbetare och arbetet leds av en enhetschef samt två gruppchefer. Enheten ansvarar bl.a. för frågor som rör digitalisering av den offentliga förvaltningen och samhället i stort. Det innebär bl.a. arbete med utveckling av den gemensamma digitala infrastrukturen såsom t.ex. bredband, grunddata, informationsutbyte, öppna data, datadriven digital innovation och ökad digital mognad. Enheten ansvarar dessutom för reglering och främjande av bl.a. elektronisk kommunikation och post, inklusive informations- och cybersäkerhet, digital identitet (e- legitimationer), frekvenspolitik, internets förvaltning, tillgänglighet till digital offentlig service samt reglering av plattformar för bl.a. e-handel och sociala medier.

Enhetens frågor innehåller både nationella och internationella aspekter. Grundläggande arbetsuppgifter på enheten är handläggning av ärenden och policyutveckling, framtagande av beslutsunderlag och taleunderlag till den politiska ledningen, förhandlings- och lagstiftningsarbete samt handläggning av EU- och internationella frågor.

I denna tjänst får du bland annat arbeta med frågor inom offentliga digitala tjänster, förvaltningsgemensam digital infrastruktur samt betrodda tjänster såsom e-ID.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och erfarenhet av policyarbete. Du behöver ha kvalificerad erfarenhet av arbete med digital infrastruktur för offentlig förvaltning. Du har kunskap om samhällets digitalisering samt hanterar det svenska och engelska språket väl, både i tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med betrodda tjänster och e-ID. Erfarenhet av arbete i Regeringskansliet eller annan politiskt styrd organisation, med kunskap och insikt i de krav som ställs, är önskvärt. Även arbete på annan för verksamheten relevant myndighet eller organisation är meriterande.

Dina egenskaper
Som medarbetare på Enheten för samhällets digitalisering behöver du vara analytisk, strategisk samt mål- och resultatorienterad. Rollen kräver även att du kan samarbeta väl med andra. Du kan prioritera i ditt arbete och tar egna initiativ. Slutligen har du en förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter samtidigt som du bibehåller ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Vi söker en eller flera medarbetare med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta gruppchef Marcus Boklund på telefon 08-405 39 92. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Jessica Truedsson på telefon 08-405 11 19. Fackliga kontaktpersoner är Ulf Andersson för Saco och Tobias Tengström för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23 maj 2022.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Infrastrukturdepartementet ansvarar för frågor som rör transporter och infrastruktur, digitalisering och it, postfrågor samt energifrågor.

Publicerad 2022-05-11

Ansök nu