Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Socialchef

Lessebo kommun, Lessebo

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Vi är en växande kommun med ca 8 600 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan.

I Lessebo kommun ser vi lite längre. Vi satsar på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på både kort och lång sikt samt investerar för framtidens generationer. Tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi värnar om varandras framtid. Vårt utvecklingsarbete med ”utvecklingsstrategi 2025” fortsätter där målsättningen är att Lessebo kommun gör en hållbar resa där vi är fler än 10.000 invånare 2025. Lessebo kommun ska vara en attraktiv och trygg plats att leva på, för alla invånare.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef är du socialförvaltningens högsta tjänsteperson och rapporterar direkt till kommunchef. Du har även en tät dialog med socialnämnden och dess ordförande, för att tillsammans driva socialförvaltningens utveckling i överensstämmelse med politiska beslut. I ledningsgruppen ingår en stab samt tre verksamhetschefer inom äldre- och omsorgsverksamhet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg.

Lessebo kommun är en liten kommun med stora utmaningar. Just nu pågår en utvecklingsresa med heltid som norm samt kvalitetsarbete gällande mål och uppdrag mm. Socialchefen har en viktig roll i att fortsätta driva detta arbete, att utveckla en öppen kommunikation både bland medarbetare och invånare i kommunen.

Socialtjänsten tillhör de verksamheter som både lokalt och nationellt står inför stora utmaningar vad gäller kompetensförsörjning ifråga om såväl medarbetare som chefer. Socialchefen förväntas ta aktiv del i arbetet med att utveckla kommunens och förvaltningens attraktivitet som arbetsgivare, samt att driva och möjliggöra kvalitets- och förbättringsarbete genom digitalisering och innovativa lösningar.

Uppdraget kräver kreativa lösningar som blir svåra att lösa isolerat. Du ser din egna ledningsgrupp såväl som den kommunövergripande ledningsgruppen som viktiga samarbetsforum där du hämtar kraft och inspiration och identifierar möjliga samarbeten över gränserna.

Kvalifikationer
Att vara socialchef är ett av kommunens mest utmanande uppdrag. För att bli framgångsrik i uppdraget tror vi att du behöver ha en gedigen, relevant erfarenhet kombinerat med rätt personlighet. Du har ett närvarande ledarskap som genomsyras av våra värdeord tillit, respekt, tydlighet, utveckling och ansvar. Du har en fantastiskt förmåga att driva resultat- och utvecklingsarbete.

Du är en ledare med en strategisk blick som ser att en god service till våra invånare, en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en god ekonomi hänger samman. Du är uthållig och har lett förändringsprocesser från "ax till limpa" som skapat stabilitet och ett gott resultat. Uppdraget kräver god förståelse för villkor inom kommunal vård, omsorg, socialtjänst och LSS-verksamhet samt för den kommunala beslutsprocessen. Du har relevant akademisk examen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vill du ha ytterligare information om rollen eller om du inledningsvis vill ta en konfidentiell kontakt för att höra mer, är du välkommen att kontakta Christina Nyquist, Kommunchef eller Annika Roos Jansson, HR-chef via kommunens växel 0478-125 00.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Ansökan
Ansök senast: 2022-07-31
Referensnummer: A1129849

Du kan även skicka in din ansökan via e-post till Annika Roos Jansson HR chef, Annika.RoosJansson@lessebo.se

Vi tillämpar löpande urval och rekrytering kan komma att bli aktuell innan utgången ansökningstid.

Kontakt
Annika Roos Jansson
HR-chef
0478-125 25
annika.roosjansson@lessebo.se

Facklig företrädare
Alexander Ramsing
Akademikerförbundet SSR
0478-125 00
alexander.ramsing@lessebo.se

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Lessebo kommun kan i samband med denna rekrytering komma att kräva ett utdrag från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister. Även en undersökning i öppna register kan komma att göras för att säkra personsäkerheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-06-13

Ansök nu