Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior projektledare

Salems kommun, Rönninge

Ansök nu

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har nära 17 000 invånare och ca. 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar ca 40 medarbetare indelade i fem enheter på uppdrag av kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden. Enheterna är central administration, bygg- och miljö, fastighet, gata/VA samt plan och exploatering. Förvaltningen driver kommunens samhällsplanering, miljö-, klimat- och naturvårdsarbete och ansvarar för en god och hållbar boendemiljö för Salems invånare. Förvaltningen har en god stämning och ett klimat där medarbetare samarbetar inom och mellan enheter.

Arbetsbeskrivning 
Den seniora projektledaren kommer att ingå i enheten gata/VA. Som senior projektledare kommer du att vara ansvarig för de tekniska frågorna i kommunens större exploateringsprojekt med hänsyn till både befintlig och ny infrastruktur. Du kommer även att ha rollen som projektledare för genomförandefasen, dvs ansvara för kommunens utbyggnad av gator, VA mm. Salems kommun står inför ett spännande skede med att utveckla de centrala delarna av Salem, vilket är ett av de projekt som du kommer att ha tekniskt ansvar för. Du  kommer även att delta i andra exploateringsprojekt i kommunen både i detaljplane- och i genomförandeskede. Du kommer arbeta i nära samarbete med projektchefen och ingå i projektgruppen med olika kompetenser inom samhällsbyggnad. I rollen ingår även att vara bidragande med kunskap och fungera som tekniskt stöd inom områden som exempelvis Gata/VA. 

Du kommer vara teknisk kontaktperson med byggherrar i projektet och vara föredragande för projektets tekniska samordning vid politiska sammanträden. Du kommer agera som kommunens beställare, upphandla och styra nödvändiga konsulter, utredningar. Rollen innebär även att du kommer att vara kontaktperson med ledningsägare och ansvara för samordning med och mellan dessa

Kvalifikationer 
Vi söker dig med högskole-/civilingenjörsutbildning inom exempelvis samhällsbyggnad eller eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att som projektledare/projektchef planera, samordna, styra och ha kontroll över projekt. Du behöver ha en bra förståelse för de olika tekniska disciplinerna och projekteringsprocessen samt gärna också kunskap om kommunalt arbetssätt. Du ska ha förmåga att knyta samman olika tekniker och ha en teknisk övergripande förståelse. 

Vi söker dig om  är  kommunikativ, kan jobba självständigt, har ett eget driv samt ha förmåga till samordning. Du ska kunna dela med dig av din kunskap, strukturerad, noggrann och vara lyhörd.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Sista ansökningsdag: 2021-10-05

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Per-Johan Hurtig
Gatu- och VA-chef
08-532 591 76
per-johan.hurtig@salem.se

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-09-10

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News