onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Samhällsbyggnadsdirektör

Österåkers kommun, Åkersberga

Ansök nu

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.

Inom samhällsbyggnad arbetar vi med att förverkliga visionen om framtidens Österåker där en modern stad med en genuin småstadskaraktär möter en levande skärgård och landsbygd. I samklang med att Österåker lockar allt fler invånare, utvecklas kommunens bebyggelse, natur, kust och skärgård, kultur, näringsliv och möjligheter till rekreation på ett hållbart sätt. Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.

Inom samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 100 personer för att utveckla en levande och trygg kommun för alla. Österåker är en expansiv del av Stockholmsregionen med en befolkningsutveckling över genomsnittet. Vi har höga ambitioner vad gäller hållbar samhällsutveckling samt att stärka identiteten som en modern stad med småstads- och skärgårdskaraktär. Genom medverkan i Sverigeförhandlingen ska vi utveckla nya stadsdelar intill Roslagsbanans stationer samtidigt som Roslagsbanan förlängs in till Stockholms city. Kommunen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och står inför stora utmaningar.

Vi är en komplett samhällsbyggnadsförvaltning med alla tillhörande funktioner fördelat på avdelningarna; stadsbyggnad, strategisk planering, hållbarhet, infrastruktur- och anläggning, lokalförsörjning, miljö- och hälsoskydd och verksamhetsstöd.

Rollen som samhällsbyggnadsdirektör
Du leder arbetet på förvaltningen inom alla dess områden med cirka 100 medarbetare. Som samhällsbyggnadsdirektör representerar du förvaltningen gentemot Kommunstyrelsen. Förvaltningens avdelningschefer är föredragande men det ligger på samhällsbyggnadsdirektörens ansvar att samordna och hantera processer som leder fram till politiska beslut i Kommunstyrelse samt Kommunfullmäktige. En vanlig dag innehåller mycket möten och samverkan med olika förvaltningar, invånare och företag.

I din roll har du ytterst ansvar för att utveckla kommunen, både i att förvalta och vara med i den utveckling och förändring som är önskvärd utifrån de politiska besluten. Som kommun befinner vi oss på en plats där vi vill växa. Mycket handlar också om att lösa frågan om kommunikationer och arbetsplatser, något som manifesteras i olika ärenden, detaljplaner för bostäder, Sverigeförhandlingen om förbättrat resande med mera.

En viktig del i ditt uppdrag är att använda din förmåga att samverka med olika aktörer och hitta lösningar. Du är den som jobbar mellan förvaltning och politik, tolkar politikens ambitioner och översätter dem till förvaltningen samt kan redogöra för förvaltningens förutsättningar till politiken.

Vi främjar och ser värdet av goda samarbeten med andra kommuner samt att skickliggöra politiken genom att ligga steget före.

I Österåkers kommun har vi ett väl fungerande samverkansavtal som vi värnar mycket om. För dig som chef innebär det att du har kontinuerliga möten och en löpande dialog med fackliga parter, gällande såväl organisations- som arbetsmiljöfrågor. 

Din profil
Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet från ledarroll i politiskt styrd organisation

 • Erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnadsnära kontext

 • Ett visionärt förhållningssätt och en god strategisk förmåga

 • Kompetens för att samverka med andra samhällsinriktade instanser och andra kommuner

I ditt ledarskap är du:

 • Trygg

 • Visionär, strategisk, affärsorienterad och utvecklande

 • Målmedveten och resultatorienterad

 • Kommunikativ

 • Organisatorisk

 • Innovativ och utvecklingsorienterad

 • Social

 • Självständig

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. 

Anställningsvillkor
Distansarbete: Hybridarbete
Anställningsform: Heltid

Ansökan och kontakt
Vill du veta mer om Österåkers kommun och rollen som samhällsbyggnadsdirektör? I denna rekrytering samarbetar vi med vår rekryteringspartner Gabriella Huss på HOME of Recruitment. Hon besvarar eventuella frågor och för gärna en fördjupad dialog. Gabriella Huss nås på 070-868 58 45, gabriella.huss@homeofr.se

Du är mer än välkommen att söka tjänsten via HOME of Recruitments portal. Du ansöker genom att bifoga ditt CV samt svara på ett antal frågeställningar som har bäring för rollen.
Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 februari.

Besök gärna Österåkers kommuns karriärsida osteraker.se/jobbaiösteråker.

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare hittar du på kommunens webbplats.

Publicerad 2023-01-13

Ansök nu