lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Samhällsbyggnadschef

Vadstena kommun, Vadstena

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare.

Vadstena är en unik kommun med sitt kulturarv och härliga miljöer och är dessutom en attraktiv boendekommun med en stor efterfrågan på bostäder.

Vår samhällsbyggnadschef går i pension och vi söker nu hennes efterträdare. Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att möjliggöra en växande befolkning, bidra till en hållbar stadsutveckling och skapa trygga miljöer för våra medborgare, företagare och besökare. I takt med ökade politiska ambitioner inom samhällsbyggnadsområdet har uppdragen till förvaltningen ökat i stor omfattning under de senaste åren.

Läs mer om oss på www.vadstena.se

Arbetsuppgifter
Som Samhällsbyggnadschef leder Du arbetet med såväl myndighetsutövning som strategiska frågor, men även en del driftsfrågor. Förvaltningen lyder under Samhällsbyggnadsnämnden och har ca 20 medarbetare och är indelad i tre ansvarsområden som leds av sina respektive chefer:

  • Miljö, hälsa och livsmedel

  • Mark- och exploatering

  • Plan och bygglov

Direkt under Samhällbyggnadschefen finns även ledningsstöd och vår stadsarkitekt.

Som förvaltningschef för Samhällsbyggnadsförvaltningen är du en nyckelperson i kommunen och arbetar nära kommundirektör och politik. Du är direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Den politiska viljeförklaringen för den nya mandatperioden lägger ett stort fokus på utveckling av kommunen och företagsklimatet. De uppdrag som är kopplade till viljeförklaringen innebär för samhällsbyggnadsnämnden främst fokus på stadsutveckling utifrån besökarnas, invånarnas och företagarnas perspektiv, med hänsyn till vårt unika kulturarv.

Som samhällsbyggnadschef har Du ett tydligt medborgarfokus med handen på hjärtat. Du har ett helhetsperspektiv och ser vilka frågor som ska prioriteras och styr och leder din verksamhet utifrån politikens visioner. Vadstena kommun har ett tillitsbaserat förhållningssätt i vårt styrsystem och uppföljning av arbetet sker via Agenda 2030.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen

  • Bred kompetens inom samhällsutveckling/samhällsplanering

  • Tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning

Erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation och kunskap om den kommunala verksamhetens regelsystem som även innefattar myndighetsutövning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som chef har du ett närvarande ledarskap och leder din organisation med tillit, enkelhet och tydlighet. Du har förmågan att skapa delaktighet och samsyn och har ett stort engagemang för verksamheten. Du tycker om att samarbeta med andra, såväl inom kommunen som med andra aktörer och tycker om att etablera och underhålla relationer. Det är även viktigt att du är strategisk i ditt arbete för att utveckla Vadstena på kort och lång sikt.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal tjänster: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-03-31
Referensnummer: C128247

Kontaktperson
Madeleine Andersson
Kommundirektör
070-297 22 90
madeleine.andersson@vadstena.se

Fackliga företrädare
Kommunal
010-442 86 70

Camilla Mellberg
Vision
camilla.mellberg@vadstena.se

Nasos Alexis
Förtoendevald AkademikerAlliansen
nasos.alexis@vadstena.se

Övrigt
I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.

Publicerad 2023-03-08

Ansök nu