Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Samhällsbyggnadschef

Sigtuna kommun, Märsta

Ansök nu

Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd, från landets största internationella flygplats och stora logistikområden till stad, landsbygd och bostadsområden av olika typer - och vi växer!  Med en stark drivkraft att växa, utvecklas och bevara har samhällsbyggnadskontoret en central roll. Hos oss blir du en del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande och alltid meningsfullt.


På samhällsbyggnadskontoret arbetar cirka 50 personer på sex enheter. Här har vi samlat processen för Sigtuna kommuns samhällsbyggnad och arbetar enligt en gemensam projektmodell. Som medarbetare hos oss blir du en länk mellan politik och invånare. Vårt kontor är beläget centralt i Märsta i direkt anslutning till tågstationen och vi erbjuder möjlighet till hybridlösningar både vad gäller arbetstid och arbetsplats. I en kommun som ständigt växer, skapar vi på samhällsbyggnadskontoret trygga och vackra platser för dig som bor, jobbar eller är här på besök. Vi utvecklar och gör våra områden mer attraktiva och tillgängliga för alla. Vi bygger nya ändamålsenliga lokaler och anpassar de som redan finns. Vi vårdar den skog du promenerar i, anlägger vägarna du färdas på samt de parker och lekparker du vistas i. Med namn, adresser och kartor hittar alla i och till vår kommun. Genom att vara lyhörda för dina behov skapar vi en varierad miljö där du vill vara  - idag och i framtiden. Sigtuna kommun har invånaren i fokus. Som ett led i vårt arbete med att vara den mest attraktiva kommunen i landet att bo, leva och verka i så arbetar vi målmedvetet med service i form av bemötande och tillgänglighet för våra invånare. 

Vi söker nu en engagerad och utvecklingsorienterad Samhällsbyggnadschef!

I rollen som Samhällsbyggnadschef får du en spännande och viktig roll i en kommun där det är mycket på gång!

Du leder samhällsbyggnadskontoret, direkt under kommunstyrelsen, och har därmed nära och omfattande kontakt med vår högsta politiska ledning, du är också direkt underställd kommundirektör och ingår i kommundirektörens ledningsgrupp.
Samhällsbyggnadsarbetet i Sigtuna kommun är en viktig del i vår stora satsning Samhällsbyggnadslyftet som sker i nära samverkan mellan kommunens olika förvaltningar och kontor. Samhällsbyggnadskontoret har också en central roll i arbetet med att lyfta Sigtuna på näringslivsområdet, som samhällsbyggnadschef förväntas du även ta en roll i kommunens övergripande arbete.

Sigtuna kommun har ett läge som innebär fantastiska utvecklingsmöjligheter, med Arlanda flygplats, E4 och stambanan. Vi är 50 000 invånare som ingår i Stockholmsregionen, med 25% av Sveriges befolkning, här finns självklart utmaningar, men också massor av möjligheter, dynamik och framåtanda! Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område, samt omfattande erfarenhet av samhällsbyggnadsfrågor.
Du har gedigen ledarerfarenhet och en bakgrund från kommuner eller organisationer där det är mycket på gång, med nära samarbete och många kontaktytor mot såväl näringslivet som Trafikverket och andra statliga och regionala aktörer.

Det är mycket viktigt att du delar vår syn på rollen, att samhällsbyggnad handlar om helhet och ett långsiktigt samhällsbygge, inte om att uppföra specifika byggnader efter behov. Samhällsbyggnad i ett brett perspektiv är en ledstjärna för vår verksamhet. 

Som person är du en trygg och erfaren ledare, som arbetar strategiskt och långsiktigt, samtidigt som du är närvarande och synlig i din organisation. Tjänsten kräver stabilitet och självförtroende, hög social kompetens samt mycket god förmåga att samverka med många olika intressenter, inte minst med vår politiska ledning. Du har en tydligt visionär och möjlighetsorienterad profil, vi söker dig som har en stark inriktning på att driva utveckling och att skapa organisationer som ger bästa möjliga service till medborgarna. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Märsta.
Tjänsten kräver att du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan, som vi vill ha senast den 14 augusti! Urval och intervjuer kommer sedan att ske under augusti och september månad.

MER INFORMATION

För mer information ring Jan Schröder (jan.schroder@asb-executive.se), 0706-181161. Jan kommer att vara tillgänglig för att svara på frågor från 2022-08-08 till 2022-08-14.
Ansök senast den 2022-08-14.Publicerad 2022-07-08

Ansök nu