Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Samhällsbyggnadschef

Skövde kommun, Skövde

Ansök nu

 Har du erfarenhet av arbete inom strategisk samhällsplanering? Har du även flerårig erfarenhet från chefsbefattning samt vana av att leda andra chefer och ansvara för egen ledningsgrupp? Då vill vi att du fortsätter att läsa om en mycket spännande tjänst inom Skövde kommun, samhällsbyggnadschef.

Vår nyfikenhet och vilja att alltid förbättra och ta oss framåt har bidragit till att Skövde idag har en stark position som tillväxtmiljö för innovation. Allt fler företag, innovatörer och startups, inte minst inom den expansiva dataspelsbranschen, väljer att etablera sig i Skövde. Mycket tack vare ett genomtänkt arbete med näringslivsutveckling och samarbete med utbildningssektorn, med högskolan i spetsen. Skövde är en tillväxtmotor i regionen, vi skapar ständigt nya möjligheter. Stora satsningar på livsglädje och en vilja att expandera gör att vi står inför en spännande, hållbar och samtidigt krävande framtid. Är du den vi tror kommer du att spela en viktig roll i Skövde kommun.

Sektor samhällsbyggnad har det samlade ansvaret för Skövdes samhällsbyggnadsfrågor. Med en helhetssyn utvecklar och förvaltar vi Skövde till ett attraktivt, jämställt och hållbart samhälle och bygger stad och landsbygd för nuvarande och kommande generationer. Vi är 90 medarbetare som i sex enheter, bland annat ansvarar för mark- och exploatering, detalj- och översiktsplanering, bygglov, natur och miljö, trafik och infrastruktur, projekt och kommunens lantmäteri- och karttjänster.

Rollen
I rollen som sektorchef leder du sektor samhällsbyggnad utifrån politiskt fattade beslut. Du leder och samordnar sektorns arbete och har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och verksamhet. Tillsammans arbetar vi som ledare i Skövde kommun med att skapa förutsättningar för medarbetare att prestera sitt bästa med medborgarna i fokus. Som samhällsbyggnadschef ingår du i och leder chefsnätverk tillsammans med kollegor inom hela kommunen. Du rapporterar till kommundirektören och är en del av kommunens centrala ledningsgrupp där du bidrar strategiskt och gränsöverskridande inom kommunens samtliga verksamhetsområden. Du har en aktiv roll i samverkan med kommunens övriga sektorer, bolag och externa aktörer. Du samverkan även med andra regionala aktörer.

Du och din bakgrund
Vi söker dig som har ett starkt intresse för samhällsutveckling och har erfarenhet samt god förståelse för arbete med strategisk samhällsplanering. Du har en god insikt kring en kommuns övergripande ansvarsområden och samhälls­byggnadssektorns del i detta.

Ett tryggt och stabilt ledarskap är centralt för rollen som samhällsbyggnadschef och vi bedömer att du behöver ha flerårig erfarenhet av chefsbefattning för att kunna axla rollen väl. Meriterande är om du har vana av att leda andra chefer och har erfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Förutom ett gott ledarskap är förmåga att säkra leverans i fokus för rollen som samhällsbyggnadschef. Du har erfarenhet av att leda långsiktigt utvecklingsarbete med gott resultat. Det finns en hög och positiv förväntan, både internt och externt, på att sektorn gör sin del i arbetet framåt på kort såväl som lång sikt.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig och kommer att lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med våra behov.

Vi erbjuder
I arbetet som samhällsbyggnadschef får du vara med och utveckla och påverka Skövdes utveckling och framtid. Hos oss kommer du att få möjlighet att göra en positiv skillnad i vår expansiva kommun. Att med helhetssyn få vara med och utveckla och förvalta kommunen till ett än mer attraktivt, jämställt och hållbart samhälle tillsammans med 90 fantastiska kollegor.

Kompetensutveckling är viktigt för oss och som chef i Skövde har du alla möjligheter att fortsätta utvecklas i din roll mot dina mål.

Du kommer även få möjlighet att arbeta med övergripande regionala frågor då Skövde är ett av Västra Götalands fyra delregioncentrum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och rollen ska tillsättas så snart som rätt person kan vara på plats.

Är du intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Skövde Kommun med Badenoch + Clark. Skicka din intresseanmälan för tjänsten till Badenoch+Clark dock senast 27 oktober 2021. Alla intresseanmälningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Löpande urval och intervjuer kommer att ske. Observera att vi inte tar emot intresseanmälan via mail. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som samhällsbyggnadschef i Skövde kommun.

Har du frågor gällande tjänsten och processen kontakta gärna rekryteringskonsult Sarah Wallentin på Badenoch + Clark på 073-684 72 03. Observera att Badenoch + Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Publicerad 2021-09-20

Ansök nu