Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Samhällsplanerare/planarkitekt

Rättviks kommun, Rättvik

Ansök nu

Samhällsutvecklingsförvaltningen, Stabs- plan- och markenheten

Rättvik – där tradition möter framtid!
Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare; mycket tack vare vårt gedigna hållbarhetsarbete.

Samhällsutvecklingsförvaltningen arbetar med mark och planering, miljö och byggande, näringsliv, kultur, ungdom och fritid. Hos oss arbetar cirka 45 medarbetare. Förvaltningen har en bred verksamhet som berör alla som på något sätt verkar i eller besöker Rättviks kommun. Vårt samlade uppdrag innebär att göra det attraktivt för nuvarande och potentiella invånare, företag och besökare att bo, leva, verka och investera i vår kommun.

Beskrivning
Det händer mycket i Rättviks kommun, stab-, plan- och markenheten stärker nu sitt team med ytterligare medarbetare. Möjligheterna i en mindre kommun är våra täta samarbeten och snabba beslutsvägar. 

Hos oss får du arbeta i en öppen atmosfär, i ett kompetent och engagerat team med bred kunskap. Vi är ett litet kontor där vi alltid hjälper och stöttar varandra. Vi erbjuder dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i utveckling. Vi är positiva till olika typer av distansarbetelösningar och har medarbetare som bor i andra delar av Sverige. 

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se.

Arbetsuppgifter
Som samhällsplanerare/planarkitekt är du en nyckelperson i kommunens framtida utformning. Arbetet innebär många kontakter med byggherrar, byggföretag och konsulter liksom med kommunens politiker och invånare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för upprättande av detaljplaner samt delta i kommunens översiktsplanering, fördjupade översiktsplaner och utvecklingsplaner samt utredningar i tidiga skeden. I ditt arbete ingår också att aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling som sker inom plan- och byggområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom samhällsplanering/ fysisk planering eller har utbildning vi bedömer motsvarande. Du har några års erfarenhet av detaljplanarbete och/eller strategisk planering. Du har därmed god kunskap om översikts- och detaljplansprocessen samt relevant lagstiftning. Du är en van användare av AutoCad, Focus detaljplan, QGIS samt Adobe-paketen. Vi värdesätter även kunskap inom 3D-modellering och visualisering samt digitalisering av detaljplaner.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet och intresse av dialog med medborgare. Du är initiativrik och har lätt för att samarbeta med andra och skapa goda kontakter. Du har god social kompetens och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Som person är du strukturerad, självständig, drivande och serviceinriktad. Vi värdesätter även kunskap och intresse för natur-, dagvatten-, eller kulturmiljöfrågor.

Om arbetsgivaren
I Rättviks kommun skapar vi förutsättningar för utvecklande arbetsplatser med trygga ledare och medarbetare.

Vi värnar om varandras arbetsmiljö och vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss.

För oss är det viktigt att alla går till jobbet med en positiv känsla och känner arbetsglädje.
Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag, vi har Sveriges Viktigaste Jobb!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-05-23
Referensnummer: 2021/39

Kontakt
Michelle Ekinci
0248-701 61

Jonny Gahnshag
0248-701 64

Lena-Stina Björklund
0248-701 89

Facklig företrädare
Susann Woxmark
Vision
0248-702 74

Publicerad 2021-05-03

Ansök nu