Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Säkerhetsskyddssamordnare

Mörbylånga kommun, Mörbylånga

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Arbetsuppgifter
Vi söker en säkerhetsskyddssamordnare vars huvudsakliga inriktning kommer att vara utveckla kommunens systematiska säkerhetsskyddsarbete. I tjänsten ingår samtliga delar i säkerhetsskyddet såsom informationssäkerhet, fysiska säkerhet och personsäkerhet. Du är en god relationsbyggare och tycker om att ge stöd och råd i säkerhetsfrågor till våra chefer.

Du kommer att jobba nära kommunens beredskapssamordnare och hållbarhetsstrateg och inneha uppdraget som säkerhetsskyddschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är beredd att bygga långsiktigt gedigen säkerhetskultur inom hela kommunens organisation. Du har en dokumenterad utbildning inom säkerhetsområdet eller liknande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har med fördel tidigare erfarenhet av såväl praktiskt som strategiskt och förebyggande säkerhetsarbete. Du behöver ha en juridisk förståelse och goda kunskaper om relevant lagstiftning. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att leda projekt och processer, samt att samordna aktiviteter från planering till genomförande. Har du dessutom förståelse för hur en kommun är uppbyggd och fungerar, med bredden av samhällsbärande verksamhet och den demokratiska komplexiteten, så kommer du snabbt in i jobbet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en noggrann och omdömesgill person med god förmåga att sätta komplicerade sakfrågor och skeenden i ett större sammanhang. Du är självgående, analytisk och jobbar strukturerat. Du uppskattar att ha många kontaktytor såväl internt som externt samt att jobba med medarbetare från olika enheter. Det är därför viktigt att du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation och att du känner dig bekväm med att agera inför större grupper som föredragande, utbildare eller processledare.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap krävs. Vi genomför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning.

Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I din anställning tillhör du kommunstyrelsens övergripande administration och är underställd kommundirektören.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal tjänster: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-05-25
Referensnummer: C82650

Kontakt
David Idermark
Biträdande kommundirektör
0485-471 13
david.idermark@morbylanga.se

Camilla Thure
Beredskapssamordnare
0485-473 66
camilla.thure@morbylanga.se

Facklig företrädare
Kristina Sjöstrand
Vision
0485-470 02
vision@morbylanga.se

Övrigt
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2022-05-06

Ansök nu