Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Revisorer till revisionskontoret

Region Skåne, Malmö

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.
Nu har vi möjlighet att välkomna ytterligare yrkesrevisorer till revisionskontoret med placering i Malmö eller Kristianstad utifrån ditt önskemål. Vi erbjuder dig ett övergripande, lärorikt och ansvarsfullt arbete med goda möjligheter att bredda dina kunskaper och utvecklas i din yrkesroll. Missa inte chansen att arbeta med ett spännande uppdrag och bli en del av vårt team!

Revisionskontoret granskar på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna all verksamhet i Region Skåne. Både den verksamhet som bedrivs genom regionens nämnder och den som bedrivs i bolagsform. Revisionskontorets huvudsakliga mål är att förse de förtroendevalda revisorerna med underlag av hög kvalitet så att de ska kunna avlämna en väl underbyggd revisionsberättelse vid revisionsårets slut. Vårt arbete blir därmed ett viktigt bidrag i det demokratiska ansvarsutkrävandet.

Region Skånes revisionskontor består av nio medarbetare, varav tre är placerade i Kristianstad och sex i Malmö.
Här kan du läsa mer om revisionskontoret:
https://www.skane.se/organisation-politik/om-region-skane/organisation/revisionskontor/

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad tillsammans med oss? Trivs du i ett arbete som kombinerar att arbeta självständigt men också innebär stora kontaktytor? Hos oss på revisionskontoret får du en unik möjlighet att lära dig mer om alla delar inom regionens verksamhet. En vardag till brädden fylld med varierande kunskapsområden med olika uppdrag inom verksamhetsrevision.
Till revisionskontoret söker vi nu två nya kollegor.

Som yrkesrevisor kommer du, både i team och självständigt, att genomföra granskning av Region Skånes nämnder och bolag. Du leder och/eller medverkar i olika projekt som omfattar granskning av exempelvis hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, tandvård eller regional utveckling. Du granskar löpande nämndernas och bolagens verksamhet- och ekonomistyrning samt interna kontroll. Du kommer även att projektleda externa konsulter då dessa anlitas i delar av granskningen. Region Skånes räkenskaper granskas av externa konsulter.

Du kommer att vara sakkunnigt stöd till de förtroendevalda revisorerna i de aktuella nämnderna och bolagen. I arbetet ingår att ge en god service och kunskapsstöd till de förtroendevalda revisorerna. Vårt arbete präglas av ett stödjande synsätt och en öppen dialog mot förvaltningar, nämnder och bolag. Du kommer även att vara med och bidra till utveckling av revisionskontorets olika processer.

På enheten arbetar kollegor med många år i branschen men också de som är relativt nya och i början av sin karriär. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll genom fortlöpande intern och extern kompetensutveckling.
Du är placerad centralt i Malmö eller Kristianstad beroende på ditt önskemål och arbetar i moderna lokaler. Delar av din arbetstid ges det möjlighet att arbeta på distans.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom statsvetenskap, offentlig förvaltning eller ekonomi alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. För att lyckas i tjänsten krävs det att du har flerårig erfarenhet av verksamhetsrevision i offentlig verksamhet eller i större organisation men vi välkomnar även dig som är i början av din karriär.

Du bör ha god kunskap om offentlig sektor och demokratiskt styrda organisationer. Vi ser gärna att du är SKYREV-certifierad kommunal revisor eller har de utbildningar och erfarenhet inom yrket som krävs för en framtida certifiering. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

I din roll som yrkesrevisor ställs höga krav på att du är drivande samt har en god analytisk förmåga då arbetet innebär kvalificerad analys av nämndernas styrning, ledning och resultat. Du arbetar systematiskt, är noggrann samt genomför och levererar med kvalitet. Vi förutsätter att du känner ett stort engagemang för ditt arbete och har god förmåga att arbeta med flera uppgifter parallellt. Du verkar med integritet genom att vara rak och ärlig i kommunikation med andra. För framgång i arbetet ser vi att du har hög social kompetens samt förmåga att skapa och bevara relationer och nätverk vilket är viktigt för ett välfungerande samarbete med våra olika samarbetspartners såväl som för samarbetet inom vårt team. Du delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor och är själv också nyfiken på att lära nytt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval och planerar påbörja intervjuer i v 35. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Revisorerna granskar årligen, på regionfullmäktiges uppdrag, all verksamhet inom Region Skåne. I revisionsuppdraget, som är ett av landets största, prövar revisorerna bland annat om verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt sätt och om räkenskaperna är rättvisande. I revisionsarbetet biträds de förtroendevalda revisorerna av revisionskontoret och externa specialister.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2022-08-01

Ansök nu