Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektledare med ansvar för regionala frågor

Folkbildningsrådet, Stockholm

Ansök nu


Enheten för kommunikation och kunskapsutveckling

Har du ett stort samhällsengagemang kombinerat med en förståelse för offentlig förvaltning? Folkbildningsrådet söker nu en person som har erfarenhet av att arbeta politiskt och kan förstärka vårt arbete i regionala frågor. Det här är en tjänst för dig som vill jobba med att synliggöra och stärka folkbildningen i Sverige och möjliggöra bildning och utbildning för alla. Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Inom ramen för vårt sektorsansvar arbetar vi med folkbildningspolitisk bevakning och tar fram kunskapsunderlag om folkbildningen. 

Vi välkomnar dig som delar vår ambition och ser folkbildningen som en viktig kraft i samhället.

Om tjänsten
Vi söker en projektledare som kan ansvara för kontakten med landets 21 regioner. Du ska utveckla befintliga nätverk och ansvara för kontakter med politiker och tjänstepersoner i regioner samt myndigheter på regional nivå och företrädare för folkbildningen. En viktig uppgift är att ta fram relevanta underlag varför det är bra om du har erfarenhet av att presentera statistik på ett översiktligt sätt. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp aktiviteter. Tjänsten innebär en del resor.

Målet med arbetet är att synliggöra folkbildningen som sektor i det regionala utvecklingsarbetet utifrån ett brett perspektiv, bekantgöra Folkbildningsrådets uppdrag, samt stärka förtroendet för folkhögskolor och studieförbund som aktör och partner.

Vi söker dig som har:

  • högskoleexamen eller motsvarande

  • minst tre års erfarenhet av arbete med regionala frågor

  • praktisk erfarenhet av politiskt arbete eller påverkansarbete

  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och vana att förklara komplicerade sammanhang på ett lättillgängligt sätt.

Följande är meriterande:

  • erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning eller statlig myndighet

  • erfarenhet av arbete inom idéburen verksamhet

  • erfarenhet av samverkan eller arbete i nätverk

  • erfarenhet från studieförbund eller folkhögskola

Mer information
Som person söker vi dig som är kommunikativ, utåtriktad och självgående samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en visstidsanställning på två år, med tillträde hösten 2021. Intervjuer kommer att ske löpande. Rekryteringsprocessen innehåller intervjuer, arbetsprov samt referenstagning.

Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna fler manliga sökande och sökande med utomeuropeisk bakgrund. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Vi är cirka 30 anställda och har kollektivavtal med Unionen.

I denna rekrytering har Folkbildningsrådet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde:1 oktober
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-08-06
Referensnummer: 2021/6

Kontakt
Rebecka Svensén
Enhetschef
08-412 48 07

Lotta Ragelius
Personalansvarig
08-412 48 08

Facklig företrädare
Morgan Öberg
08-412 48 11

Publicerad 2021-06-16

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News