Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektchef

Salems kommun, Rönninge

Ansök nu

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har nära 17 000 invånare och ca. 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar ca 40 medarbetare indelade i fem enheter på uppdrag av kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden. Enheterna är central administration, bygg- och miljö, fastighet, gata/VA samt plan och exploatering. Förvaltningen driver kommunens samhällsplanering, miljö-, klimat- och naturvårdsarbete och ansvarar för en god och hållbar boendemiljö för Salems invånare. Förvaltningen har en god stämning och ett klimat där medarbetare samarbetar inom och mellan enheter.

Projektchefen kommer att ingå i plan- och exploateringsenheten. Enheten arbetar för att möjliggöra en hållbar utveckling av kommunens fysiska miljö. På enheten arbetar sju kompetenta medarbetare inom exploatering, plan samt kart- och mät med långsiktig hållbar planering genom att arbeta med exploateringar och avtal, handlägga detaljplaner, tillhandahålla kartsystem, producera kartor och utföra mätverksamhet.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att leda och genomföra större exploateringsprojekt på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. I uppdraget ingår att styra projekten mot uppställda projektmål avseende ekonomi, tid, kvalitet miljö mm. Du ansvarar för projektledning, arbetsledning, samordning, prioritering, kommunikation mm. Salems kommun står inför ett spännande skede med att utveckla de centrala delarna av Salem, vilket är ett av de projekt som du kommer att ansvara för. 

Som projektchef  kommer du att leda och samordna pågående arbeten avseende detaljplaner och genomförandeplanering. Till din hjälp har du en projektgrupp med olika kompetenser inom samhällsbyggnad. I rollen ingår att planera, kalkylera, budgetera och genomföra projekten utifrån politiska beslut, verksamhetsspecifika behov och i enlighet med kommunens projektmodell. Arbetet sker i samarbete med övriga förvaltningar, byggherrar, exploatörer, närliggande fastigheter, nätägare, myndigheter mm. 

Projektchefen leder och coachar projektdeltagarna i projektet och håller i kommunikationen med politiker, allmänhet, media och övriga intressenter. Du kommer även att leda och delta på förhandlingar samt i upprättande av handlingar och erforderliga avtal. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskole-/civilingenjörsutbildning inom exempelvis samhällsbyggnad eller lantmäteri, eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av att som projektledare/projektchef planera, samordna, styra och ha kontroll över samhällsbyggnadsprojekt. Du har vana av att upprätta beslutsunderlag och avtalsskrivning och har erfarenhet av upphandlingar enligt LOU.  Det är meriterande om du har kommunal erfarenhet. 

Vi söker dig som är en trygg ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Som person är du tydlig i din kommunikation och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad och uppnår resultat.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid                                                       
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Sista ansökningsdag: 2021-10-05

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Christina Lood
Förvaltningschef MSB
070-623 30 61
christina.lood@salem.se

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-09-10

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News