Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Projektanställning vid Universitetssjukvårdens forskningscentrum

Region Örebro län, Örebro

Ansök nu

Vi söker dig som vill vara med och bidra inom ny och innovativ forskning kring ungas psykiska hälsa vid Universitetssjukvårdens forskningscentrum, Region Örebro län.

Om uppdraget
Universitetssjukvårdens forskningscentrum (UFC) utlyser en projektanställning med profilering mot Folkhälsa med inriktning psykisk hälsa bland unga. Uppdraget är på heltid över 4 år och riktas i första hand till dig som har en magisterexamen i folkhälsovetenskap, eller ett närliggande ämne, samt erfarenhet av strategiskt folkhälsoarbete eller som lärare i gymnasieskolan.

Du har ett stort intresse för ungas psykiska välmående samt för hur gymnasieskolan och elevhälsan kan arbeta mer evidensbaserat för att främja psykisk hälsa bland sina elever. Du förväntas också att, under handledning, ansöka om antagning till och vara beredd att genomgå forskarutbildning.

Verksamhetsbeskrivning
UFC ingår som en del i regionens samlade FoU-organisation och har som uppdrag att stimulera, initiera, bedriva och stödja klinisk forskning och vetenskaplig utveckling inom regionen. Inom regionorganisationens växande FoU-område finns också Kliniskt forskningscentrum med bl.a. forskningslaboratorium, klinisk epidemiologi och biostatistik och en avdelning för kliniska prövningar. Vidare ingår Utbildningscentrum, HTA-enheten Camtö, Läkemedelscentrum samt Arbets- och miljömedicin.

UFC samlar flera olika yrkesgrupper och har en bred kompetensprofil inom klinisk forskning. Här arbetar ett 60-tal forskare och 7 administratörer med forskning, handledning och forskningsstöd. Ca 30 doktorander bereds arbetsplats, utrustning och vägledning inom UFC. Förutom forskning, handledning och forskningsstöd bidrar vi med utbildningsinsatser lokalt, regionalt och nationellt inom våra kompetensområden.

Vi är en verksamhet i expansion och vi rekryterar inom flera områden. Folkhälsa är ett av flera prioriterade, övergripande områden.

Folkhälsa med inriktning ungas psykiska hälsa
Det finns idag ett stort behov av utvärderade metoder för att främja psykisk hälsa bland unga. Som medarbetare/potentiell doktorand kommer du att introduceras till och göras delaktig i ny innovativ forskning kring ungas psykiska hälsa i gymnasieskolan. Metoden som utvecklas heter SIM, en förkortning för Solution-focused Intervention for Mental health (www.simsweden.se).

Vi välkomnar sökande som vill bidra till vår profil och verksamhet inom ämnet folkhälsa med särskild inriktning psykisk hälsa bland unga. Du kommer att ingå i en grupp forskare inom området där du med stöd och handledning av en forskningsledare planerar och utvecklar arbetet.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Att vara med och leda förberedelser och förankring av en randomiserad kontrollerad studie i flera regioner
- Att ansvara för forskningsadministrativa uppgifter som t.ex. att samla in data, rekrytera och ge information till studiedeltagare
- Att på djupet sätta sig in i det aktuella ämnet och dess tillhörande metoder
- Att delta på kurser och seminarier
- Att delta på vetenskapliga konferenser
- Att vara med i analysarbetet
- Att vara med och bidra till arbetet med vetenskapliga publikationer

Kvalifikationer
Du har en magisterexamen inom folkhälsovetenskap eller närliggande ämne och du har yrkeserfarenhet från strategiskt folkhälsoarbete alternativt från gymnasieskolan. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetet med forskning och projektledning, gärna inom folkhälsa eller i skolans värld. Behörighet att antas till forskarutbildning är ett krav.

Anställningsvillkor
Projektanställning med möjlighet till övergång till tillsvidareanställning.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Upplysningar
Kristina Arnrup, verksamhetschef , 019-602 58 90
kristina.arnrup@regionorebrolan.se

Fredrik Söderqvist, ansvarig forskningsledare, 019-602 07 45
fredrik.soderqvist@regionorebrolan.se

Ann-Chatrin Stellin, administrativ samordnare, 019-602 58 41
ann-chatrin.stellin@regionorebrolan.se

Facklig företrädare

SACO, Anders Bäckman, 019-602 66 58
anders.backman@regionorebrolan.se

Vårdförbundet, Ann-Britt Zakrisson
ann-britt.zakrisson@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se/ufc

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-09-16
Ärendenummer: HoS:2021:752

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Publicerad 2021-08-19

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News